El COU d'Àger tanca el 6è cicle «Música sota les estrelles» amb totes les entrades exhaurides

L'últim a actuar aquest dissabte a la nit serà Cesk Freixas, que presentarà el seu últim disc 'Protesta'

ACN
05 de desembre del 2015
Actualitzat a les 19:57h
Imatge d'arxiu de Cesk Freixas
Imatge d'arxiu de Cesk Freixas | ACN
El Centre d'Observació de l'Univers (COU) del Montsec a Àger (Noguera) tanca aquest dissabte a la nit el 6è cicle 'Música sota les estrelles' després d'haver exhaurit les entrades dels set concerts programats des del 4 de juliol. Aquest any el programa va ampliar el número d'actuacions de cinc a set i, malgrat això, s'han aconseguit omplir per primera vegada totes les localitats, segons ha confirmat a l'ACN el director de l'equipament, Salvador Ribas. Això vol dir que el cicle ha comptat amb prop d'un miler d'espectadors (136 per cada concert) i no es descarta ampliar l'oferta de cara a la pròxima edició. L'últim a actuar aquest dissabte a la nit serà Cesk Freixas, que presentarà el seu últim disc 'Protesta'. Fa dos dies que ja no queden localitats disponibles.
 
La peculiaritat d'aquest cicle és que els assistents poden gaudir de la música i alhora de la projecció de l'univers al planetari Ull del Montsec. A més, com a activitat complementària, també poden veure directament els estels al Parc de Telescopis, annex al Planetari. La combinació de les dues activitats ha demostrat ser tot un èxit ja que des que el cicle es va estrenar el 2010 no ha parat de créixer en concerts i espectadors. El preu de l'entrada és de 14 euros i les actuacions duren uns 45 minuts.

Aquest any el cicle es va ampliar fins a set concerts per incorporar nous estils musicals i atraure més diversitat de públic. L'estrena va ser el 4 de juliol amb el grup lleidatà de pop-rock Pull My Strings. Va continuar l'1 d'agost amb Roger Mas (cançó d'autor), LleidArt Ensemble (música clàssica) el 5 de setembre, Jordi Montañez (cançó d'autor) el 10 d'octubre, Xavier Monge Trio & Carme Canela (Jazz) l'11 d'octubre, Berta Puigdemasa (arpa) el 14 de novembre, i finalment aquest dissabte posa el punt i final Cesk Freixas (cançó d'autor).

Freixas presentarà 'Protesta', l'àlbum que va editar com a celebració dels seus deu anys de trajectòria musical i que aprofundeix en el seu caràcter reivindicatiu. Al COU d'Àger el cantautor penedesenc actuarà en format de trio acompanyat de Víctor Nin a la guitarra i Rai Iniesta a les percussions.

El 'Cicle de Música sota les Estrelles' ha estat organitzat pel Consell Comarcal de la Noguera, entitat gestora del Parc Astronòmic Montsec (PAM), i compta amb la col·laboració, entre altres, de l'Institut d'Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i l'Escola de Música de Balaguer.