Dos encaputxats roben en una casa d'Almacelles després d'emmordassar i lligar la propietària

Els lladres han robat diners i han amenaçat en matar la dona | L'alcalde del municipi, Josep Ibarz, demana col·laboració policial per trobar els autors de l'assalt

Redacció
05 de desembre del 2015
Actualitzat a les 18:35h
Imatge de la casa on van assaltar la dona
Imatge de la casa on van assaltar la dona | CCMA
Els Mossos d'Esquadra busquen dos homes que divendres al matí van assaltar una casa d'Almacelles (Segrià), on van lligar la propietària de mans i peus, la van emmordassar i li van tapar el cap metre l'amenaçaven perquè els digués on tenia els diners i les joies. Els assaltants van fugir amb un turisme i es van endur diners i objectes de valor.

La víctima va sorprendre els lladres a quarts de deu del matí mentre remenaven casa seva. La dona regenta una ferreteria i estanc a la planta baixa de l'habitatge, situat al carrer de la Mercè d'Almacelles. Quan va pujar a esmorzar és quan es va trobar els assaltants encaputxats.

Segons la víctima, l'assalt va durar una mitja hora i quan els lladres van marxar va aconseguir deslligar-se, demanar ajuda i avisar els Mossos. Tot i que no va patir cap dany físic, assegura que l'ensurt va ser molt gran i que encara està espantada, tot que aquest dissabte ha obert la botiga amb normalitat. La policia ha obert una investigació i sospita que els assaltants haurien arribat a Almacelles des de l'Aragó, on també podrien haver fugit.

L'alcalde reclama col·laboració policial

En aquest sentit, l'alcalde d'Almacelles, Josep Ibarz, ha destacat la importància de la col·laboració policial entre Mossos i Guàrdia Civil per poder identificar i detenir els autors de l'assalt. "El més important és que les policies funcionin de forma coordinada; tot i que a vegades se sent que aquest tema no va prou bé, esperem que en aquest cas col·laborin i que els puguin enxampar el més aviat possible", ha afirmat.

Ibarz també ha qualificat l'assalt de "fet puntual" tot i reconèixer que un cas com aquest és "molt cridaner" pel grau de violència amb què actuen els autors. A més, la víctima és una veïna "molt coneguda i estimada" al poble, propietària d'un establiment "de tota la vida".