Lleida ja és la demarcació catalana amb un major índex d'independentistes

Un 65% dels lleidatans diu sí a l'Estat propi, mentre que el 30% s'hi oposa segons el CEO | La dada suposa un augment d'1,8 punts respecte al percentatge que van obtenir les formacions independentistes el 27-S

Captura del gràfic de l'independentisme a Catalunya
Captura del gràfic de l'independentisme a Catalunya | Àlvar Llobet
Àlvar Llobet
05 de desembre del 2015
Actualitzat a les 12:33h


La demarcació de Lleida és on l'independentisme té més suports de tota Catalunya. Així ho revela el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) que registra a les comarques de Ponent i del Pirineu un 65% de persones que donen suport a l'Estat propi enfront el 30% que diu no. Al territori hi ha un 3,3% d'indecisos. 

Aquestes dades situen la província per davant de Girona, on hi ha un 62,2% de la població que respon sí a la pregunta de si vol que Catalunya esdevingui un Estat independent. A les comarques gironines, hi ha un 33,7% de ciutadans que diuen no i un 3,1 de gent que no sap què votaria en un hipotètic referèndum.

L'independentisme també guanya, encara que amb no tanta claredat, a Tarragona, on el sí a la independència es situa en el 45,9% i el no li trepitja els talons amb el 44%. Els indecisos en aquesta demarcació ocupen una àmplia bossa de la població, que arriba fins al 8,3%.

L'únic indret on el no guanya és a Barcelona, on el 52% dels habitants de la demarcació s'oposen a l'Estat propi enfront al 43,3% que sí avala la independència de Catalunya. La indecisió es fixa a les terres barcelonines al 3,1%.

L'independentisme creix set punts a Lleida en cinc mesos

Comparant les dades del mes de desembre amb les que va publicar el CEO al juliol, s'evidencia un increment de l'independentisme a Lleida en set punts. Fa cinc mesos, els independentistes lleidatans eren un 58% mentre que els que rebutjaven la via independentista es situaven al 34%.

Fent la comparació dels números amb els resultats electorals del passat 27 de setembre, es veu també un repunt independentista. Als comicis al Parlament, la suma dels vots de Junts pel Sí i la CUP a Lleida va sumar el 63,2% de vots.

El no guanya per poc al sí en xifres globals de tot Catalunya

Sumant els percentatges registrats pel CEO, i tot i palesar que l'independentisme s'imposa en tres de les quatre demarcacions catalanes, el suport a l'Estat propi no supera l'unionisme a nivell de Catalunya. El no obté un 48,2%, mentre que el sí es queda amb el 46,6%. Els indecisos són un 3,6%.