El sector turístic del Pirineu preveu una ocupació del 80% per al pont

Es calcula que durant els 4 dies del pont es venguin més de 65.000 forfets al conjunt d'estacions d'esquí alpí lleidatanes, que estaran totes obertes

ACN
04 de desembre del 2015
Actualitzat a les 23:54h
Imatge de l'estació d'esquí de Port Ainé
Imatge de l'estació d'esquí de Port Ainé | FGC
El sector turístic de les comarques del Pirineu de Lleida espera una bona afluència de visitants per aquest pont de la Puríssima de 4 dies, atrets per la pràctica de l'esquí, com també per gaudir del contacte amb la natura i de les activitats i rutes que s'ofereixen al territori. El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu una ocupació del voltant del 80% de mitjana al Pirineu del 5 al 8 de desembre, si bé aquest percentatge a les zones d'influència de les estacions d'esquí amb bona qualitat de neu podria arribar fins al 90%. Així mateix, s'ha calculat la possibilitat que es venguin més de 65.000 forfets entre el conjunt d'estacions d'esquí alpí del Pirineu de Lleida, que estaran totes obertes.
 
Baqueria Beret i Boí Taüll Resort van encetar ja la temporada el darrer cap de setmana amb 5.300 forfets venuts. La resta d'estacions d'alpí, com ara Port Ainé, Espot Esquí i Tavascan, encetaran la temporada aquest divendres 4 de desembre i Port del Comte ho farà dissabte dia 5. Pel que fa a les de nòrdic, també restaran obertes parcialment pel pont de la Puríssima.

Baqueira Beret disposa de molt bons gruixos de neu i preveu tenir disponibles 110 quilòmetres de pistes, cosa que representa el 70% de les seves instal·lacions obertes. Port Ainé i Espot Esquí preveuen tenir obertes al públic al voltant del 50% de les seves instal·lacions. Per la seva banda, Boí Taüll Resort disposarà d'un 7 quilòmetres de pistes en funcionament i espera poder ampliar la superfície esquiable amb la producció de neu artificial de cara als propers dies, mentre que la de Tavascan tindrà totes les seves instal·lacions obertes i amb molt bona qualitat de neu, fet que també ha animat les reserves de darrera hora. Pel que fa a Port del Comte, l'estació té previst obrir dissabte la zona de debutants, Tubbies i trineus.

Pel que fa a les estacions de nòrdic, Lles de Cerdanya i Sant Joan de l'Erm tindran parcialment oberts els circuits d'esquí, com també els de raquetes, mentre que les estacions d'Aransa i Virós-Vallferrera tindran oberts els itineraris de raquetes i usos turístics. Finalment, està previst que Tuixent-la Vansa només estigui oberta per a usos turístics.

El Patronat de Turisme preveu que en aquests 4 dies de pont de la Puríssima el conjunt de les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida puguin vendre més de 65.000 forfets. Les previsions d'aquesta temporada de neu són d'arribar als 1.225.000 forfets venuts, cosa que representaria un 5% més que la temporada anterior.

S'animen les reserves

A mesura que s'atansen les dates del pont s'animen les reserves a les zones turístiques de les comarques de Lleida, segons han confirmat els diferents sectors. El Patronat preveu una bona ocupació als hotels, les cases de turisme rural i els apartaments, com també en el sector del càmping en la modalitat d'allotjament en bungalous i a les segones residències. De fet, es preveu que durant aquests 4 dies de pont la Val d'Aran i la resta de comarques del Pirineu lleidatà amb estacions d'esquí obertes constitueixin una de les primeres destinacions de neu de l'estat espanyol.

La previsió mitjana podria rondar el 80% tot i que a les zones d'influència de les estacions es podria arribar al 90%. És el cas de la Val d'Aran, on es preveu arribar al 95% en la zona que va de Vielha fins a Naut Aran. Al Pallars Sobirà es preveu una ocupació del 80% i a l'Alt Urgell també la mateixa xifra amb una punta per al dissabte dia 5.

Per sectors, els hotels estaran al 80%, al Pirineu, mentre que a la resta de la demarcació es podria situar a la meitat. El turisme rural, estarà entre el 75% i el 80% però al Pirineu pot arribar al 95%. El càmping, en els bungalous hi ha reserves del 60% però es preveu arribar a un 90% d'ocupació.