El departament de Justícia prepara la implementació de l'oficina judicial a Balaguer

Serà el 8è partit judicial a Catalunya que funcionarà amb el nou model organitzatiu

ACN
03 de desembre del 2015
Actualitzat a les 9:21h
El departament de Justícia està preparant la implementació de l'oficina judicial a Balaguer. Per això, aquest dimecres la subdirectora de Planificació i Programes de la Direcció General de Modernització de l'Administració de Justícia, Rosa Anna Castillo, acompanyada del secretari coordinador provincial de Lleida, Luis González, i del director dels Serveis Territorials de Justícia a Lleida, Francesc Aran, han visitat els jutjats i mantingut una sessió informativa amb tots els implicats. En la presentació d'aquest dimecres s'ha exposat el perquè d'aquest nou model, els quatre àmbits sobre els quals pivota el projecte (organització, recursos humans, TIC i edificis), el calendari d'implementació, la formació i el suport que planteja el Departament. Aquest serà el 8è partit judicial a Catalunya que funcionarà amb el nou model organitzatiu.
 
Les sessions s'adrecen al personal de Justícia i hi assisteixen també representants sindicals, de la Fiscalia i del Col·legi d'Advocats, entre altres. Es duen a terme en dos dies: dimecres, 2 de desembre, i dijous, 3 de desembre, per tal que hi pugui assistir la totalitat del personal de l'Administració de justícia de Balaguer en diferents torns, per evitar deixar desatesos els jutjats. A les sessions del dia 3 es donarà a conèixer la relació de llocs de treball (RLT) prevista per a Balaguer i el procés d'acoblament del personal: normes, fases, tipologia de convocatòries o sistemes d'elecció.

L'oficina judicial es defineix com l'organització de caràcter instrumental que serveix de suport a l'activitat jurisdiccional de jutges i tribunals. Aquest nou model posa en marxa canvis importants en l'organització interna de l'Administració de justícia; fa possible introduir metodologies de treball i criteris de gestió homogenis; permet racionalitzar els mitjans instrumentals, incorporar TIC noves i distribuir les tasques de forma més racional i especialitzada. Tot plegat, en benefici, asseguren, d'una major agilitat en els processos per tal d'oferir un servei més àgil, eficaç i de qualitat a la ciutadania.

El departament de Justícia va iniciar, al setembre de 2012, la implementació de l'oficina judicial amb el desplegament d'un model parcial a Girona, al qual van seguir Olot, la Seu d'Urgell, Cornellà de Llobregat, el Vendrell i el Prat de Llobregat. El partit judicial d'Amposta, com el de Balaguer, es troba en fase preparatòria per a la implementació d'aquest nou model organitzatiu. Amposta es posarà en marxa durant el primer trimestre i Balaguer en iniciar el segon trimestre de 2016.