El programa de TV3 «Catalunya Experience» visita el Pallars Sobirà

Un fotògraf holandès baixarà per primer cop les falles d'Isil, recentment declarades Patrimoni de la Humanitat

Jordi Ubach
02 de desembre del 2015
Actualitzat a les 14:39h
En Corno és un dels primers estrangers en baixar les falles d'Isil.
En Corno és un dels primers estrangers en baixar les falles d'Isil. | Amazing Places

"Catalunya Experience", el programa-documental de TV3 que vol mostrar Catalunya al món, visita aquest dimecres a la nit el Pallars Sobirà. El protagonista del vuitè capítol serà en Corno, un holandès que amb la seva càmera de fotos ha viatjat per mig món fent fotografies de natura. Durant la seva estada al Pallars, on provarà els productes gastronòmics locals, visitarà la Reserva Nacional de Caça de la Serra de Boumort, on farà nit, així com l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu o el pantà de la Torrassa.

Com a plat fort, en Corno baixarà una falla a les falles d'Isil, recentment declarades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, convertint-se així en un dels primers estrangers en participar d'aquesta tradició ancestral. En aquest mateix capítol, el fotògraf holandès també visitarà la Seu Vella de Lleida, es menjarà uns cargols a l'horta de Lleida i visitarà el Circuit de Catalunya, on provarà un Ferrari. Serà aquesta nit, a partir de les 22:40h, per TV3.

Aquest és el segon cop que el "Catalunya Experience" visita les comarques pallareses. El passat mes d'octubre, en el que fou el segon capítol, el programa va visitar amb un instagramer londinenc diferents indrets del Pallars Jussà com les botigues-museu de Salàs de Pallars, els barrancs de Bóixols, el congost de Mont-rebei i el celler Castell d'Encús.

El programa

Presentat per l'actriu Ivana Miño, el programa visita diferents punts del país amb convidats estrangers vinguts de diferents punts del planeta i de gran influència pública. "Catalunya Experience" es va començar a enregistrar el novembre de l'any passat i compta amb la col·laboració de l'Agència Catalana de Turisme.

Cada capítol està protagonitzat per un viatger diferent, i n'hi ha de tots els continents. Alguns han viatjat sols a Catalunya i altres han vingut en família o amb amics. Es tracta de personatges d'edats, orígens i perfils molt variats, que han fet que cada capítol sigui diferent. Bàsicament són instagramers, bloguers, fotògrafs, presentadors de televisió o escriptors amb una gran influència a les xarxes socials o als mitjans de comunicació.
 

Recorregut del programa al Pallars Sobirà. Foto: Catalunya Experience


El fet que el rodatge de "Catalunya Experience" abasti tot un any, ha permès ensenyar paisatges i tradicions vinculades a totes les estacions. El programa ha esquiat al Pirineu, ha navegat per l'Ebre i ha participat en festes com el Carnaval de Vilanova o Sant Jordi, sempre acompanyat de gent que coneix i s'estima el lloc on viu. Pel que fa als detalls tècnics, s'han fet servir drones, time-lapses, càmeres superslow i GoPro. Tot plegat li confereix una imatge cinematogràfica d'altíssima qualitat, que descobreix tots aquests paisatges com mai s'havien vist abans.
 

Reportatge d'en Corno sobre la seva estada al Pallars al seu web de viatges

Recupera el programa "Catalunya Experience" al Pallars Jussà