Cinc estudiants de la UdL guanyen un premi per boles de cereals que es dissolen a la llet

S'han endut la primera edició del premi ACTA/CL al desenvolupament de nous productes alimentaris

per Europa Press , 27 de novembre de 2015 a les 00:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de novembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Les estudiants han recollit el premi a Palència Foto: UdL


Un equip de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida (UdL) ha guanyat la primera edició del premi ACTA/CL al desenvolupament de nous productes alimentaris, amb unes boles de cereals rics en fibra d'una ració que es desfan a la llet. Els estudiants han rebut el premi a Palència en el primer Congrés Nacional de Joves Investigadors en Ciència, Enginyeria i Tecnologia dels Aliments (JICITA 2015), organitzat per l'Associació de Científics i Tecnòlegs d'Aliments de Castella i Lleó (ACTA-CL), ha informat aquest dijous la UdL en un comunicat.


La idea dels estudiants de l'ETSEA, a les quals ha dirigit el professor del Departament de Tecnologia d'Aliments, Estanislau Fons, s'ha imposat entre 11 projectes de tot Espanya. Un equip format per Ariadna Fèlix, Anna Gòdia, Iolanda Nicolau, Montserrat Sas i Rosa Torrelles, estudiants de quart curs del Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments a la UdL, ha dissenyat el producte, batejat com a Truffins, per facilitar els nens la preparació de l'esmorzar, ja que cada pilota conté la ració adequada de nutrients i energia, i es desfà i dispersa fàcilment en una tassa de llet.
  

La proposta millora la formulació dels cereals de dinar presents al mercat, ja que una pilota conté més fibra i micronutrients que les quantitats altres cereals recomanades per a un dinar, a més d'un contingut més baix en sodi. El projecte s'emmarca en l'estratègia NAOS de millora de la nutrició infantil i prevenció de l'obesitat, i associa aquest producte al foment de l'activitat física des d'un enfocament lúdic.

Els onze equips que participaven en el concurs han treballat en el desenvolupament de productes alimentaris nous, industrialitzables i comercialitzables amb innovacions en la fórmula qualitativa del producte, en la seva forma de presentació i ocupació, en el seu perfil nutricional i en la utilització de matèries primeres autòctones.

  
El jurat que ha intervingut en la fase final estava integrat per representants d'empreses agroalimentàries rellevants a Castella i Lleó com a Grup Siro, Cascajares, Lácteas Cobreros i Santa Teresa, així com de l'Institut Tecnològic Alimentari de Castella i Lleó i el Parc Científic Universitat de Valladolid.
 

 

Participació