La neu i la baixada de temperatures fa créixer l'optimisme a les pistes d'esquí

En el cas de Baqueira, a la Vall d'Aran, i de Boí-Taüll, a l'Alta Ribagorça, es preparen per poder estrenar la temporada el cap de setmana que ve

ACN
22 de novembre del 2015
Actualitzat a les 20:11h
Baqueira Beret, nevada
Baqueira Beret, nevada | Manel Tahull
La nevada d'aquest cap de setmana i sobretot la brusca baixada de temperatures ha fet créixer l'optimisme a les pistes d'esquí. En el cas de Baqueira, a la Vall d'Aran, i de Boí-Taüll, a l'Alta Ribagorça, es preparen per poder estrenar la temporada el cap de setmana que ve. Al Pirineu més occidental és on més ha nevat i especialment a la Vall d'Aran, amb gruixos que superen els 30 centímetres per sobre de 1.800 metres.
 
A l'estació de Baqueira Beret ja han engegat els canons per produir neu artificial i aquest diumenge al vespre també ho començaran a fer a Boí Taüll, segons ha explicat el director comercial de l'estació, David Rey. A l'estació de la Ribagorça la nevada ha deixat entre 15 i 20 centímetres. En aquest cas el vent va impedir que s'acumulessin més gruixos.

En el cas de Baqueira, al mes de maig ja van anunciar el 28 de novembre com a data per obrir la temporada. A hores d'ara tot indica que es podran complir les previsions, tot i que caldrà veure si hi ha prou neu per obrir totes les instal·lacions o només una part de l'estació. El que sí que tots els complexos consideren fonamental és poder tenir unes bones condicions pel Pont de la Puríssima, que és quan es dóna el tradicional tret de sortida a la campanya d'esquí.

D'altra banda, la nevada no ha provocat problemes viaris destacats. Aquest diumenge a les 12 del migdia s'ha normalitzat la circulació a la C-28 al Port de la Bonaigua, l'única via on han estat obligatòries les cadenes per circular durant unes hores.

A la ciutat de Lleida, l'Ajuntament activarà aquest diumenge a la nit el Pla de Vialitat Hivernal per preservar la seguretat dels vianants i del trànsit rodat davant del risc de gelades. Es controlarà l'estat dels carrers, els accessos a la ciutat, ponts i passarel·les i si es creu necessari es llançarà sal. L'operació es mantindrà oberta fins a principis de març i en funció de les temperatures. La Paeria disposa d'una reserva de 200 tones de potassa.