Càritas Lleida alerta de l'abandonament de les polítiques d'ocupació per a persones amb alt risc d'exclusió social

L'entitat reforça el seu programa d'inserció laboral a través del reciclatge de roba amb una nova campanya que promou la recollida a domicili

Imatge d'una dona que mira la roba de segona mà
Imatge d'una dona que mira la roba de segona mà | Estela Busoms
ACN
22 de novembre del 2015
Actualitzat a les 11:57h

El director de Càritas Diocesana de Lleida i president de la Fundació Jaume Rubió i Rubió (encarregada del programa d'ocupació de l'entitat), Ramon Baró, ha alertat aquest dissabte de l'abandonament per part de les administracions públiques de les polítiques actives d'ocupació destinades a persones amb alt risc d'exclusió social, que sovint no consten ni a les llistes de l'atur. Segons Baró, els principals esforços es dediquen a "aquells que ho tenen més fàcil" per trobar una feina perquè quedi reflectit a les estadístiques, mentre que els qui necessiten processos més llargs i profunds en queden al marge.

Baró ha posat de relleu aquesta situació en la inauguració aquest dissabte al migdia d'una nova botiga del programa Troballes a Lleida on es ven roba, joguines i altres objectes de segona mà. Càritas també ha anunciat que reforça el seu programa d'inserció laboral a través del reciclatge de roba amb una nova campanya que promou la recollida a domicili. L'han batejada 'Dóna'ns l'@'.
 
L'any passat a través del programa Troballes es van recollir 864.179 quilos de roba, sobretot a través dels 205 contenidors repartits per les comarques de Lleida. Amb la nova campanya de recollida personalitzada a casa es pretén superar aquesta xifra i poder incrementar així els llocs de treball per a persones amb risc d'exclusió, que actualment són una vintena.

A més, des de Càritas remarquen també la repercussió mediambiental del programa des del punt de vista de la reducció dels residus urbans. Asseguren que el reciclatge de roba estalvia entre 100 i 200 euros anuals per tona.