Interior s'espolsa les culpes de la tragèdia d'Agramunt al considerar que va actuar de manera correcta

El director general de Prevenció, Ramon Parés, assegura que els serveis d'emergències van actuar bé abans i després de la crescuda del Sió

À.Ll
21 de novembre del 2015
Actualitzat a les 15:07h
Ramon Parés, director general de Prevenció d'Incendis
Ramon Parés, director general de Prevenció d'Incendis | Gencat
El Departament d'Interior de la Generalitat no creu que se li pugui imputar cap culpa en la inundació de la residència geriàtrica d'Agramunt, on van morir quatre àvies que dormien en un semisoterrani durant la crescuda del riu Sió.

El director general de Prevenció d'Incendis i Salvament, Ramon Parés, ha assegurat des de Lleida que els serveis d'emergència van fer allò que calia fer durant aquella nit, i ha indicat que la conselleria ja ha enviat tota la documentació al Jutjat de Balaguer, que va obrir diligències d'ofici després de la mort de les dones. Parés ha indicat també que el departament està obert a tota mena de consultes per part de les autoritats judicials i administratives, i que estan a l'espera que el jutge prengui decisions.

Aquestes paraules contrasten amb les crítiques que en les darreres setmanes s'han escoltat en boca de l'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, i de dels responsables de la residència, que indiquen que els avisos d'emergències van ser insuficients per poder minimitzar els danys materials i humans.