La Marea Groga de Lleida demana a la Paeria que assumeixi el cost del trasllat dels alumnes a les activitats educatives

La demanda es formalitzarà a través d'una moció que presentaran al proper ple de l'Ajuntament

per ACN , Lleida, 20 de novembre de 2015 a les 19:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de novembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Membres de la Marea Groga de Lleida amb una pancarta contra les retallades Foto: Marea Groga


La Marea Groga de Lleida demana a la Paeria que assumeixi el cost del trasllat dels alumnes a les diferents activitats educatives que es programen a la ciutat. La demanda es formalitzarà a través d'una moció que presentaran al proper ple de l'Ajuntament divendres que ve, 27 de novembre. En concret, es proposarà al ple que el consistori faci els passos necessaris per dotar tots els centres educatius públics de la ciutat d'una targeta gratuïta (amb la quantitat proporcional a l'alumnat de cada centre) per poder desplaçar-se per la ciutat.
 
Segons la Marea Groga, a Lleida el pla 'Educació a l'abast' ha patit una "dràstica retallada de recursos econòmics per al desplaçament dels alumnes per poder assistir a activitats educatives i culturals repartides per la ciutat i, en molts casos, fora dels barris dels centres educatius".


Segons asseguren, actualment el recurs de què disposen les escoles per poder desplaçar-se lluny del seu centre és l'ús del transport públic, amb el requisit que cada alumne ha de sol·licitar la targeta T-12, amb un cost inicial de 35 euros que han de sufragar les famílies, una opció que consideren que no és "equitativa".

Aquesta situació s'emmarca, segons la Marea Blanca, en un context de disminució de recursos destinats a polítiques d'acompanyament i a polítiques de suport a l'escolarització com són el transport escolar i les beques de menjador, que "accentuen els processos de segregació escolar". Per això, a través de la moció, el col·lectiu demanarà a l'Ajuntament que garanteixi que les escoles puguin traslladar de manera gratuïta els infants a les activitats educatives programades a la ciutat.

 

Participació