El saló Lleidantic exposarà tres cotxes de la pel·lícula «Mortadel·lo i Filemó»

El certamen se celebrarà del 20 al 22 de novembre a Fira de Lleida , juntament amb Lleida Retro i la Trobada del Disc

El Fiat 600 Multipla del 1962 aparegut al film
El Fiat 600 Multipla del 1962 aparegut al film | Fira de Lleida
ACN
18 de novembre del 2015
Actualitzat a les 19:37h

Tres dels cotxes de la pel·lícula 'La gran aventura de Mortadel·lo i Filemó' protagonitzaran l'exposició de vehicles clàssics i curiosos que es podrà veure al Pavelló 3 de Fira de Lleida en el marc de la 22a edició de Lleidantic -Saló d'Antiquaris i Brocanters de Lleida-, la 9a edició de Lleida Retro -Exposició de Vehicles Antics i Clàssics- i la 5a Trobada del Disc, salons paral·lels que tindran lloc del 20 al 22 de novembre. També s'exposaran una cinquena de cotxes clàssics i antics de l'Associació de Club de Vehicles Històrics de Lleida. La triple manifestació firal oferirà una superfície neta d'exposició de 1.982 metres quadrats i aplegarà 35 expositors d'una vintena de sectors diferents.

Els visitants podran veure la furgoneta DKW de 2 cilindres del 1956 retolada amb el nom de la TIA, un divertit Fiat 600 Multipla del 1962 i un elegant Opel Olympia Ranchera del 1951. Al film 'La gran aventura de Mortadel·lo i Filemó, el primer vehicle pertany a l'agència dels peculiars detectius privats, el segon a la policia i el tercer és un dels cotxes que formen part de l'escenografia.

Durant la presentació dels tres salons, el regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació de l'Ajuntament de Lleida, Joan Gómez, ha explicat que la triple manifestació oferirà una superfície neta d'exposició de 1.982 metres quadrats i aplegarà 35 expositors, procedents de Lleida, Barcelona, Tarragona, Girona, Osca i Saragossa. Gómez ha destacat que la manifestació firal acollirà una col·lecció d'obres d'art aportada per l'Associació Arts de Ponent de Lleida i una mostra de la col·lecció d'aixovar antic de Victòria Antó.

El president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, Joan Simó, i Enric Mir, diputat de la Diputació de Lleida, han destacat que aquests salons posen en valor objectes i peces "que són part de la nostra història, algun amb més de cent anys d'antiguitat". Mir ha incidit en què a les comarques de Lleida l'afició a les antiguitats i l'art "és cada cop més evident".

Finalment, Antoni Pomés, president de l'Associació Club de Vehicles Històrics de Lleida, i Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, han explicat que aquesta entitat organitza en el marc del saló una exposició de 50 cotxes clàssics i antics, "molts d'ells de recent adquisició i restauració per part dels socis", entre els quals destaquen sengles col·leccions de Jaguars, de Volkswagen, a més de Ford antics, motos, vespes i sidecars.

La Trobada del Disc oferirà als visitants centenars de discos de vinil i CD de diferents preus i estils. Els visitants tindran la possibilitat d'examinar vinils i comprar-los, però també de vendre o d'intercanviar material musical de tot tipus.

Lleidantic, Lleida Retro i la Trobada del Disc comptaran amb la presència d'expositors d'una vintena de sectors diferents. Els tres salons presentaran una àmplia oferta relacionada amb els sectors de la ceràmica, cristall, escultura, estris antics, joieria, llibres i arts gràfiques, pisa i porcellana anglesa, parament de cuina, mobles, numismàtica, orfebreria i argenteria, pintura, roba, ivori, compravenda de vehicles clàssics i antics, discos i clubs i associacions.