L'acusat d'agredir sexualment una nena de 12 anys diu que només anava casa seva per fer classes de reforç

Els familiars de la menor no sospitaven res perquè l'home era conegut de la família des de feia temps i el tractaven com un pare

ACN
18 de novembre del 2015
Actualitzat a les 12:17h
L'acusat d'agredir sexualment una nena de 12 anys, filla d'una amiga seva, ha negat els fets aquest dimecres al judici que ha tingut lloc a l'Audiència de Lleida. L'home ha assegurat que només anava a casa de la nena, a Lleida, a fer-li classes de reforç. La víctima, en canvi, ha declarat que l'home, a qui tractava com un pare, entre el juliol i l'agost de 2014, va efectuar-li tocaments en diverses ocasions.

Segons la fiscalia, ha quedat demostrat que l'acusat aprofitava l'amistat amb la mare de la menor per anar de visita a casa seva quan la dona i el germà gran de la nena no eren a casa i la menor es quedava amb la seva cunyada, que acabava de donar a llum i estava a la seva habitació descansant. Tant la mare com el germà de la menor han declarat que no sospitaven res ja que l'acusat era amic de la família des de feia temps i per ells era com el seu pare.
 
Va ser la cunyada de la nena que va comentar al seu home (germà de la nena) que no trobava normal que l'home s'endugués la menor cada nit, que passés per casa tantes vegades i que preguntés constantment per la nena. Arran d'això, el germà va preguntar a la nena si passava alguna cosa amb l'acusat i la menor va acabar explicant els abusos, primer al seu germà i després a la seva mare. La nena ha declarat que no va explicar els fets abans per por.

La fiscalia de Lleida demana 10 anys de presó perquè considera que els fets són constitutius d'un delicte continuat d'agressió sexual a menors de tretze anys i sol·licita, a més de la presó, una indemnització de 12.000 euros pels danys morals causats a la nena. Segons el ministeri fiscal, la versió de la nena és creïble, ha estat qualificada així per la treballadora social que la va tractar i les versions dels testimonis coincideixen. La defensa, en canvi, demana l'absolució de l'acusat ja que el seu client ha negat els fets i considera que la declaració de la víctima no és creïble i que s'ha contradit. La seva advocada ha afegit que en cas que el tribunal consideri el seu client culpable, demana de manera subsidiària que se'l condemni a entre 2 i 5 anys de presó.

En el seu torn d'última paraula, l'acusat ha insistit en la seva innocència i ha explicat que no és la primera vegada que la família denuncia algú per presumptes abusos a la nena, ja que també van acusar un altre noi temps abans. L'acusat creu que la família l'ha denunciat com a venjança per uns problemes econòmics que van tenir amb l'associació del Camerun del qual l'acusat i la mare de la nena en formaven part amb altres persones. La mare però, ha negat aquest extrem i ha assegurat que tot i el problema amb l'associació, la relació era bona, fins el dia que la seva filla li va explicar els fets ara denunciats.