Els socis d'Afrucat contracten energia de manera col·lectiva i s'estalviaran 700.000 euros en dos anys

Endesa Energia va guanyar la subhasta i serà la comercialitzadora del sector fruiter del gener del 2016 al desembre del 2017

per ACN , Lleida, 18 de novembre de 2015 a les 00:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de novembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El director d'Afrucat, Manel Simon, signant el contracte amb el responsable d'Endesa Foto: Afrucat


Endesa Energia es va imposar en la pràctica totalitat de lots durant la subhasta per a la contractació col·lectiva d'energia elèctrica de les empreses de l'Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (Afrucat) celebrada el 27 d'octubre i, per això, serà la comercialitzadora del sector fruiter a partir de l'1 de gener del 2016 i fins el 31 de desembre del 2017. La contractació col·lectiva d'energia permetrà als associats d'Afrucat aconseguir una rebaixa de preu del kwh -respecte al preu de mercat- i un estalvi total pels dos anys de gairebé 700.000 euros, que s'afegeixen als més de 8 milions d'euros que porta estalviats el sector fruiter gràcies a les successives compres col·lectives d'energia elèctrica dutes a terme fins ara.
 
El director d'Afrucat, Manel Simon, ha explicat que "un cop més es tracta d'un estalvi important per al nostre sector" i s'ha mostrat satisfet "per la resposta de totes les comercialitzadores que van participar a la subhasta i que, malgrat partir d'uns preus ja molt ajustats i agressius, van aconseguir millorar-los per oferir als nostres associats aquest bon resultat". Per Jordi Colom, responsable territorial d'Endesa Energia, "es tracta d'un sector estratègic dins la demarcació de Lleida i volem estar molt vinculats i presents al territori".


Simon ha remarcat l'interès que va despertar en totes les comercialitzadores aquesta subhasta subratllant que en els lots més importants es va arribar a prorrogar fins a 5 cops donades les ofertes successives de cada empresa.

El sistema de subhasta per a la contractació col·lectiva d'energia elèctrica realitzada a través de la seva plataforma electrònica per Afrucat, es fonamenta en un procediment de subhasta electrònica invertida on les comercialitzadores elèctriques accedeixen a la plataforma, i poden oferir a la baixa a partir d'uns preus de partida fixats per Afrucat. La subhasta de cada lot té una durada de 15 minuts i se'n subhasten 6 en total, segons la potència contractada i el perfil de consum. Afrucat va iniciar aquest sistema de contractació col·lectiva d'energia elèctrica la campanya 2008-2009 arrel de la liberalització del mercat.

 

Participació