Agramunt quantifica en 421.000 euros els danys de les inundacions

L'Ajuntament reclama que el Ministeri d'Interior atorgui ajuts als veïns per fer front a les despeses

Els Bombers treballant per treure l'aigua de la residència
Els Bombers treballant per treure l'aigua de la residència | Oriol Bosch
ACN
17 de novembre del 2015
Actualitzat a les 10:42h
L’Ajuntament d’Agramunt ha quantificat en 421.000€ els danys en espais i equipaments municipals causats pels aiguats del 3 de novembre. És l’ajut que el consistori ha sol·licitat al Departament de Governació de la Generalitat i al Ministeri d’Interior. Els danys més importants es van produir a la llar d’infants municipal, a l’escola de música, al parc de Riella, al passeig del Sió, al passeig Mercè Ros i a l’aparcament del pont romànic, a més d’algun camí proper al nucli urbà. La valoració també inclou els treballs es van fer de manera urgent els dies següents a la inundació per restablir la normalitat al municipi.
 
El consistori ha acordat aquest dilluns instar la Subdelegació del Govern a Lleida a demanar al Ministeri d’Interior que aprovi un Reial Decret extraordinari perquè Ajuntament i veïns puguin fer front a les despeses ocasionades per la riuada. Des del Ministeri d’Interior s’ha informat que el concepte de ‘zona catastròfica’ no té un sentit pròpiament jurídic com a tal i que en aquests casos els ajuts han de venir a través d’aquestes noves línies extraordinàries.

L'Ajuntament recull les peticions dels veïns que vulguin acollir-se als ajuts, que requereixen un informe tècnic que farà el mateix consistori. Paral·lelament, des del Consorci d’Assegurances es fan els darrers peritatges per fer una valoració global dels danys.