Uns seixanta funcionaris del Govern es concentren a Lleida per exigir que es restableixin les seves condicions laborals

Se senten discriminats respecte els de l'administració de l'Estat i afirmen que la provisionalitat de l'executiu català no és excusa

Imatge dels sindicalistes concentrats
Imatge dels sindicalistes concentrats | Estela Busoms
ACN
12 de novembre del 2015
Actualitzat a les 12:53h

Imatge general dels sindicalistes concentrats aquest dijous Foto: Estela Busoms


Uns seixanta funcionaris del Govern representants de CCOO, la UGT i la Intersindical Alternativa de Catalunya s'han concentrat aquest dijous matí davant la delegació de Govern a Lleida per exigir que es restableixin les seves condicions laborals. Demanen, entre d'altres coses, el retorn de les pagues extres que se'ls deuen (les del 2013 i 2014 i part de la del 2012), que es restableixin els dies d'assumptes propis i vacances per raons d'antiguitat, que es convoquin més places per a l'Institut Català de la Salut o que les baixes de professors se substitueixin des del primer dia. Segons els sindicats, els treballadors púbics de la Generalitat se senten discriminats respecte els de l'administració de l'Estat -que ja han vist mitigades les retallades- i afirmen que la provisionalitat de l'executiu català no és excusa. 
 
La protesta ha començat pocs minuts després de les onze i durant mitja hora la Guàrdia Urbana ha tallat el trànsit al carrer Lluís Companys, junt davant la delegació del Govern. Una representació dels concentrats ha entregat un manifest al delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, mentre la resta els esperaven al carrer fent sonar xiulets i exhibint pancartes contra les retallades.

L'acció s'ha convocat aquest dijous com a mostra de suport als delegats sindicats que demà divendres es reuniran a la mesa general de la funció pública a Barcelona per seguir les negociacions amb el Govern.