La «Marxa Som» a favor de la independència passarà per les principals ciutats de Lleida

Els organitzadors d'aquesta activitat que començarà el 13 de juny , volen captar totes les sensibilitats del territori

Aida Morales
12 de novembre del 2015
Actualitzat a les 11:06h
990_1447233652marxa2
990_1447233652marxa2

Reunió de la 'Marxa Som' a Berga. Foto: Cedida.


A partir del 13 de juny del 2016, les ciutats catalanes acolliran l'inici d'una nova iniciativa per reclamar la independència de Catalunya i posar les bases del nou estat; laMarxa Som. Aquesta activitat, que es realitzarà per tot el país durant diverses setmanes, vol ser un instrument de democràcia participativa, que estableixi, des del territori, les línies i eixos fonamentals a través dels quals construir la independència.

Aquesta marxa es dividirà en quatre columnes, essent el primer recorregut, el que sortirà del Berguedà. No obstant això, durant els dies següents també s'iniciaran tres marxes més, entre les quals hi ha la de Ponent, que clouran totes al Santuari de Montserrat el dia 31 de juliol del 2016. D'aquesta manera, la marxa seguirà, per la part del Principat, el traçat del Camí, la ruta de senderisme cultural que recorre totes les comarques dels Països Catalans. 

A la demarcació, la marxa passarà per les principals ciutats com Lleida, Balaguer, i Tàrrega.

Aquest dimarts, la Marxa Som s'ha presentat a Berga davant d'una quinzena de persones. Es tracta d'una iniciativa de la Plataforma Reinicia Catalunya, que treballa en col·laboració amb l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, Súmate, Procés Constituent, i unanovaconstitucio.cat. A la reunió, a més, també s'hi havia convidat el Casal Panxo, l'Assemblea de Joves Independentistes del Berguedà (AJIB) i l'Ateneu Llibertari.

Les parades de la marxa al Berguedà seran Berga, Borredà i la Pobla de Lillet. En aquestes, es crearan assemblees obertes i es recolliran propostes i inquietuds de tots els participants en referència a la construcció del nou país. D'aquesta manera, han indicat, serà tot el territori, el que decidirà com vol que sigui el nou Estat. A partir d'aquí, totes les propostes se sintetitzaran i s'enviaran al Parlament de Catalunya. 

La marxa que partirà del Berguedà, a més, també passarà per molts altres municipis de Catalunya com ara Ripoll, Olot, Figueres, l'Escala, Girona, Manlleu, Vic, Arbúcies, Arenys de Mar, Mataró, Granollers, Avinyó, Centelles i Artés, amb final a Montserrat. A més, cadascú podrà caminar l'etapa del municipi que esculli, en funció de la seva capacitat, voluntat i disponibilitat, així com participar a les assemblees locals, o acollir l'arribada de la Marxa a través dels Grups Locals d'Acollida. Per altra banda, també es demanarà la implicació dels ajuntaments, amb la seva col·laboració en aspectes logístics i de seguretat vial, principalment, i s'instarà a aprovar una moció de suport.