#RoadToTheConsensus: eliminatòries a Twitter per escollir el pròxim president

L'il·lustrador Jordi Calvís crea una competició a través d'enquestes perquè els usuaris votin el seu candidat

1200_1447264610banc
1200_1447264610banc
Redacció
11 de novembre del 2015
Actualitzat a les 19:08h
El Parlament no és l'únic lloc on es debat qui serà el nou president de la Generalitat. La iniciativa Road To The Consensus, creada per l'il·lustrador Jordi Calvís, proposa triar-lo a través de Twitter. Per votar cal anar al seu compte i participar en les enquestes que publica cada dia. Els qüestionaris enfronten dos candidats i es tanquen després de 24 hores de la seva publicació.

Road To Consensus planteja el debat com si fos una competició esportiva: a través d'eliminatòries. Els noms que obtenen el nombre més gran de vots passen a la següent fase. Els que perden, queden fora. Aquest dimecres es juguen els quarts de final entre Raül Romeva, Artur Mas, Oriol Junqueras i Antonio Baños. A les 10 de la nit se sabrà qui passa a la semifinal i abans que acabi la setmana, el guanyador. De moment, segons ha explicat Calvís a NacióDigital, la cosa està igualada. "Junqueras i Romeva estan gairebé empatats 50% a 50%", comenta.

Fa dues setmanes Twitter va incloure l'opció de crear enquestes. L'il·lustrador va pensar que seria interessant utilitzar aquesta nova eina per decidir qui ha de presidir el nou Govern, mentre la CUP i Junts pel Sí no es posen d'acord. "Ja que les negociacions estan encallades, decidim-ho entre tots", es va dir Calvet. Sens dubte ha aconseguit generar debat a la xarxa: algunes de les seves enquestes han superat les 2.000 votacions, com la que enfrontava Antonio Baños i Lluís Llach. Els cara a cara s'han fet de manera aleatòria, tot i que Calvet ha vigilat que els caps de llista no quedessin emparellats en les primeres eliminatòries.