Una empresa catalana opta a quedar-se l'antiga Indox de Tàrrega

També n'hi ha una de xinesa i una altra d'holandesa que han mostrat interès però el jutge no pot dir quina està millor posicionada fins que es formalitzin totes les ofertes

per ACN , Lleida, 11 de novembre de 2015 a les 16:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de novembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Imatge de l'empresa de Tàrrega Foto: Oriol Bosch


Una empresa catalana ha mostrat interès per quedar-se amb l'antiga Indox de Tàrrega, que des d'abans de l'estiu està en liquidació. Segons ha explicat el titular del jutjat Mercantil número 1 de Barcelona, José Maria Fernández Feijóo, es tracta d'una firma que porta mesos ''treballant'' amb els antics treballadors i l'empresari per formalitzar l'oferta però ''a priori'' encara no es pot dir quina és l'empresa millor posicionada ja que n'hi ha dos més que havien mostrat interès, una de capital xinès i una altra de capital holandès.


Feijóo ha dit que els han donat un termini que s'allarga fins demà a la una de la tarda per presentar les ofertes i després es prendrà una decisió de cara a la setmana que ve.
A l'oferta que ha d'arribar al jutjat s'ha de concretar el que volen pagar per les instal·lacions de Tàrrega així com el projecte industrial que porten al darrera, segons ha concretat el jutge. ''Tot plegat per recuperar l'activitat a Tàrrega'', ha afegit, indicant que demà dijous a la una, després de rebre les ofertes es veurà quina és la millor perquè així sigui.

El pas següent serà demanar als representants dels antics treballadors de Indox, als quals se'ls va extingir els contractes al juliol, si valoren positivament les ofertes i ''que ens diguin quina és la que els sembla més convenient'' per després anar a l'administració concursal. Es tracta, ha assenyalat el jutge, que l'empresa interessada a comprar les instal·lacions i la maquinària pugui establir el ''compromís de contractar de nou una part dels antics treballadors''.


L'expedient concursal d'aquesta firma que va pertànyer al grup Ros Roca va ser presentat el passat mes de febrer. Aleshores hi havia 186 persones treballant-hi distribuïdes entre les plantes de Tàrrega, Anglesola i Sant Just Desvern.

 

Participació