​Rescaten amb una possible fractura a l'espatlla l'escaladora atrapada a Mont-rebei

Els Bombers la van poder evacuar passades les nou del vespre

ACN
09 de novembre del 2015
Actualitzat a les 19:02h
Imatge d'un rescat dels Bombers
Imatge d'un rescat dels Bombers | Bombers

Els Bombers de la Generalitat han rescatat aquest diumenge al vespre, passades les nou, la dona de 39 anys que va quedar penjada d'una paret d'uns 80 metres després de rebre l'impacte d'una pedra al cap a la zona del congost de Mont-rebei, a Sant Esteve de la Sarga. Segons han explicat, el rescat de la dona, de 39 anys i veïna de Rodellar (Pirineu d'Osca) i que presenta una possible fractura a l'espatlla i un traumatisme lleu, es va dur a terme per terra ja que l'helicòpter es va haver de retirar en fer-se fosc. Els Bombers va rebre l'avís quan passaven cinc minuts de dos quarts de quatre de la tarda.

Un cop al lloc, van treballar per assegurar la instal·lació i que els equips d'emergència poguessin arribar al punt concret on hi havia l'escaladora, que es trobava conscient, i procedir al seu rescat. Posteriorment, els serveis sanitaris van traslladar l'escaladora fins a l'Hospital Comarcal del Pallars de Tremp.

Dos rescats a Mont-rebei

El rescat de l'escaladora de 39 anys no va ser l'únic d'ahir al Pallars. Els Bombers van treballar ahir en el rescat d'un altre escalador, també al congost de Mont-Rebei. Es tracta d'un home de 38 anys que va resultar ferit en caure-li un roc al peu i a la cama, i que va ser evacuat amb helicòpter a l'Hospital de Tremp.

Recerca de dues persones a Espot

A Espot també es van rescatar ahir dos senderistes. A les 15:36h els Bombers eren alertats que dues persones, que feien el cim de Montsaliente, s'havien desorientat i havien quedat atrapades en una zona força nevada i no podien avançar. L'helicòpter, amb efectius dels GRAE, els va localitzar sans i estalvis a les 17:18h i els va traslladar fins el pàrquing de l'estany de Sant Maurici.