Àngel Ros, contra la Plataforma per la Llengua al creure que l'ha acusat de forma «injusta i sense fonament»

L'alcalde de Lleida insisteix en el fet que el català no patirà cap retrocés a la Paeria

À.Ll
07 de novembre del 2015
Actualitzat a les 20:57h
Àngel Ros, durant el ple del mes d'octubre
Àngel Ros, durant el ple del mes d'octubre | Àlvar Llobet
La iniciativa que va endegar el passat divendres la Plataforma per la Llengua d'animar a tirar tomàquets virtuals contra el paer en cap de Lleida, Àngel Ros, en defensa del català ha irritat el líder socialista. Després de la polseguera que va aixecar la votació en contra de la preferència del català al consistori, que va originar la campanya, l'alcalde de la capital de Ponent ha enviat una carta a totes aquelles persones que es van avenir a llençar-li un tomàquet en la que s'especifica que el català "no pateix ni patirà cap retrocés a la Paeria i així ho reflecteix el dia a dia del funcionament de l’administració i tots els nostres escrits, publicacions i comunicacions".

El paer en cap acusa en la mateixa missiva la Plataforma per la Llengua de llençar acusacions contra la Paeria que considera "irreals, injustes i sense cap fonament". Aquest argument el desenvolupa Ros quan assegura que "la consideració del català com a llengua preferent de l’Ajuntament de Lleida no figura en l’actual Reglament d’ús, i tampoc no constava en el reglament anterior, del 1996". D'aquesta manera, apunta que "en ambdues normatives es remarca que, en cas de realitzar impressions bilingües quan alguna circumstància especial ho recomani, el text en català ha de figurar de forma preferent".

Sobre el sentit contrari del PSC a la moció que demanava la preferència del català a la Paeria, el socialista indica que es va rebutjar "perquè no es pot acceptar modificar una consideració que mai no ha existit en un reglament municipal", alhora que recorda que diverses sentències del TSJC "ha anul·lat la consideració del català com a “llengua preferent” en altres administracions".