El cens d'habitatges buits de Lleida supera els 1.500 pisos i una tercera part ja són habitables

Segons la Paeria, els vuit que procedeixen del Sareb s’oferiran de manera immediata a les persones que estan al registre de sol·licituds d'habitatge

ACN
06 de novembre del 2015
Actualitzat a les 18:48h
Un habitatge buit
Un habitatge buit | Arxiu

El cens d'habitatges buits a Lleida que està elaborant la Paeria compta ja amb prop de 1.550 habitatges, dels quals prop de 550 ja serien habitables i estarien disponibles per als usos que es determinin una vegada consensuats amb les entitats bancàries. A més, segons fonts municipals, vuit d'aquests pisos procedeixen del Sareb i s'oferiran de manera immediata a les persones que estan al registre de sol·licituds d'habitatge. La resta estan pendents d'algun tipus de rehabilitació i caldrà estudiar la seva situació actual.
 
Així ho ha anunciat aquest divendres el tinent d'alcalde i regidor de l'Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, que ha destacat que "l'Ajuntament de Lleida encapçala el treball en el tema dels habitatges buits, està dialogant amb totes les entitats implicades i estudiarà, a partir d'ara, els possibles usos que se'n puguin derivar segons les necessitats existents". "L'objectiu final és garantir un habitatge digne per a totes les persones que resideixen a la ciutat de Lleida", ha conclòs el regidor. A més, i segons la Llei 24/2015, s'ha obert el registre de comunicació de propostes de lloguer socials.

Fèlix Larrosa ha subratllat que l'Ajuntament de Lleida fa temps que treballa en elaborar un cens d'habitatges buits i ha recordat que al gener i, en segona instància al setembre, es va demanar a les diverses entitats bancàries de la ciutat que aportessin els informes relatius als habitatges de la seva propietat assenyalant la relació d'habitatges, indicant la seva ubicació, la data des què en són propietaris legals i si es troba ocupat o desocupat; la relació dels que procedeixen de processos d'execució hipotecària, i la relació dels que s'hagin posat a disposició d'alguna administració pública en el mera de convenis d'habitatges socials.

El responsable municipal també ha indicat que es continuarà treballant amb els responsables de les entitats bancàries perquè els facin arribar tota la informació demanada després d'un segon requeriment per part dels serveis municipals.

En aquests moments s'han de tenir en compte diferents normes amb rang de llei que condueixen a habilitar un major nombre d'habitatges en els parcs públics adreçats a habitatge social. L'Ajuntament de Lleida assegura que està treballant en aquesta direcció i destaca les accions com l'Oficina d'Habitatge per als problemes de lloguers i d'hipoteques i la creació d'una bossa d'habitatges cedits per entitats bancàries i propietaris privats perquè s'afegeixin a la bossa de propietat municipal.