La Seguretat Social activa aquest dijous un simulador per poder calcular la pensió

La calculadora funcionarà a partir de les tres de la tarda | De moment, s'incompleix la promesa d'enviar una carta als majors de 50 anys amb les dades

Redacció
05 de novembre del 2015
Actualitzat a les 10:53h
Web de la Seguretat Social on es podrà calcular la pensió
Web de la Seguretat Social on es podrà calcular la pensió

La Seguretat Social activarà aquest dijous un simulador per poder calcular la pensió que rebrà cada treballador en base a la seva vida laboral i les cotitzacions realitzades. La calculadora, que s'activarà a partir de les tres de la tarda, requereix un registre previ al web “Tu Seguridad Social”, gràcies a un codi d'activació que s'ha de sol·licitar a través del DNI electrònic, un certificat digital o acudint de manera presencial a una oficina de la mateixa Seguretat Social o de l'Agència Tributària espanyola.

El simulador no deixa de ser un incompliment d'un compromís del mateix Ministeri espanyol de Treball i Seguretat Social que el passat 2013 va anunciar que s'enviaria als treballadors de 50 anys una carta per informar-los de la quantitat que podria tenir la futura pensió, en base a la cotització i els salaris rebuts. El secretari d'estat Tomás Burgos, segons publica Expansión, va assegurar que la calculadora era un “pas previ” a l'enviament de la carta però és evident que ja no es farà en aquesta legislatura.

Aquest incompliment ha disgustat especialment la patronal de les assegurances i plans de pensions privats que consideren que anunciar en temps la quantitat de les pensions podria afavorir el seu sector.