La Diputació de Lleida estima en 500.000 euros els danys dels aiguats a les carreteres de la seva competència

La institució inicia la recerca de finançament per poder donar el màxim suport als ajuntaments en les reparacions de les vies municipals

ACN
05 de novembre del 2015
Actualitzat a la 1:39h
Joan Reñé davant els desperfectes d'una carretera
Joan Reñé davant els desperfectes d'una carretera | Diputació de Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha avançat aquest dimecres que se situaran en prop de 500.000 euros els costos de reparació dels danys que els darrers aiguats han provocat en carreteres competència de la institució. La reparació de ferms, d'embornals i la neteja de cunetes són les principals afectacions a les zones de la plana més castigades per la pluja.

Així mateix, diversos ajuntaments han sofert danys en vies de la seva titularitat "en uns moments en què les disponibilitats dels pressupostos municipals estan pràcticament exhaurides". Per aquest motiu, el president de la diputació lleidatana, Joan Reñé, ha demanat la col·laboració conjunta d'altres institucions.
 
La reparació de ferms, d'embornals i la neteja de cunetes són les principals afectacions a les zones de la plana més castigades per la pluja, segons les avaluacions fetes pels Serveis Tècnics de Vies i Obres de la Diputació de Lleida. Així mateix, Reñé ha recordat que diversos ajuntaments han sofert danys en vies de la seva titularitat, i que aquestes incidències es produeixen "en uns moments en què les disponibilitats dels pressupostos municipals estan pràcticament exhaurides".

Per aquest motiu, Joan Reñé ha demanat la col·laboració conjunta d'altres institucions i ha fet al·lusió a l'ordre estatal que va permetre l'any 2012 que ajuntaments i la mateixa diputació poguessin acollir-se per tal de fer front a danys en accessos. "Totes les institucions ens hem d'implicar i l'estat espanyol té un paper fonamental per tal de posar a disposició dels consistoris els recursos necessaris per finançar les reparacions, ja que els ajuntaments i la corporació no podem assumir la despesa en la seva totalitat", ha indicat Reñé.

Aquest dimecres totes les carreteres de la corporació lleidatana ja es troben obertes al trànsit després que els serveis tècnics de Vies i Obres hagin treballat les darreres hores per restablir la normalitat a les vies que van resultar afectades per inundacions, fang o despreniments durant la jornada de dimarts