Els Bombers asseguren que van alertar la residència del perill d'inundació

Els equips d'emergències diuen que van avisar amb megafonia, sirenes i trucant als timbres, però l'Ajuntament d'Agramunt i el centre diuen que aquestes alertes van ser insuficients per salvar la vida de les quatre àvies

Redacció
04 de novembre del 2015
Actualitzat a les 16:50h
Membres de la direcció de la residència i de la policia científica
Membres de la direcció de la residència i de la policia científica | Oriol Bosch

Els Bombers voluntaris d'Agramunt han assegurat aquest dimecres que van avisar específicament la residència Ribera del Sió del perill d'inundació un quart d'hora abans que comences a entrar l'aigua al centre i matés quatre àvies que hi dormien en un semisoterrani. En aquest sentit, destaquen també que es va avisar els veïns del perill de desbordament del Sió amb sirenes, megafonia i trucant als timbres, una acció que també van fer, diuen, per la zona de la residència on va passar la tragèdia.

Aquestes declaracions contradiuen la versió que de l'Ajuntament d'Agramunt i la residència d'avis Ribera del Sió, que han denunciat que els avisos sobre la intensitat de la pluja de dilluns i el desbordament del Sió van ser insuficients i que per això no es va poder actuar amb suficient antelació per evitar la mort de quatre àvies.

L'alcalde Bernat Solé ha dit que només van rebre un avís a les onze de la nit sobre pluja intensa a les Garrigues però que ''en cap moment es va concretar'' a la zona de la conca del Sió i ha afegit que fins a les quatre de la matinada no van rebre cap més comunicació.

Tots els ferits ja han estat donats d'alta

Aquest dimecres ha estat donat d'alta el darrer avi que va quedar ferit després de la inundació i que estava ingressat a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida. La víctima havia estat ingressada per hipotèrmia, i ja ha tornat al centre.

Per la seva banda, el membre del consell d'administració del geriàtric, Joan Esteve, ha dit que s'ha decidit suprimir les habitacions afectades en una planta que ells mateixos definien com ''la joia de la corona''.