La Fiscalia tornarà a demanar presó per a Josep Antoni Rosell

Argumenta que l'existència d'una caixa forta ja demostrar la seva voluntat de fer desaparèixer proves

Redacció
03 de novembre del 2015
Actualitzat el 04 de novembre a la 13:49h
Josep Antoni Rosell, investigat per la trama del 3%
Josep Antoni Rosell, investigat per la trama del 3% | ACN

La Fiscalia tornarà a demanar presó per a l'exdirector d'Infraestructures.cat de la Generalitat  de Catalunya, el lleidatà Josep Antoni Rosell, després que es trobessin 80.000 euros en metàl·lic en una caixa forta que se li atribueix. Segons han informat fonts de la investigació, aquesta és la pretensió d'Anticorrupció després de la troballa dels diners a la caixa de cabals que es va obrir la setmana passada davant el jutge del Vendrell instructor del cas de les presumptes comissions pagades per empresaris a CDC a canvi d'adjudicacions públiques.

En aquesta caixa forta també es va trobar diversa documentació sobre el canal Segarra-Garrigues. L'existència d'aquesta caixa forta és un dels motius que van portar a la Fiscalia a demanar al jutge que ordenés l'ingrés a la presó sense fiança de Rosell, en entendre que era una mostra de la seva intenció de destruir proves incriminatòries, però el magistrat instructor va descartar la petició de la Fiscalia i el va deixar en llibertat.

Rosell ja va ser apartat de les seves funcions a Infraestructures.cat


El consell d'administració de l'empresa pública Infraestructures.cat va decidir el passat dimarts apartar de les seves funcions el director general de la companyia, Josep Antoni Rosell, per la seva imputació en cas del suposat 3%. Així, el lleidatà ja no participa de les decisions importants de l'empresa i per tant tampoc pren part en les meses de contractació que fins ara presidia.

Les mateixes fonts van explicar que, com que hi ha presumpció d'innocència, el Govern no pot acomiadar l'imputat perquè es consideraria improcedent. Rosell està sent investigat pel presumpte cas de cobrament de comissions irregulars per part d'adjudicatàries del Govern a Convergència Democràtica de Catalunya.