L'Ajuntament de Tàrrega quantifica en més de 80.000 euros els danys ocasionats per la rubinada

La Brigada Municipal ha netejat els vials de la zona per restablir la circulació

Redacció
03 de novembre del 2015
Actualitzat a les 16:35h
Imatges de les destrosses que ha causat la crescuda de l'aigua
Imatges de les destrosses que ha causat la crescuda de l'aigua | Aj Tàrrega

L'Ajuntament de Tàrrega ha iniciat el recompte de destrosses materials que ha causat la gran rubinada registrada la passada nit al tram urbà del riu Ondara. Tècnics d'Urbanisme i Serveis Municipals han inspeccionat aquest matí les zones afectades per la crescuda sobtada de les aigües i han valorat de moment els danys ocasionats en més de 80.000 euros. El consistori ha quantificat les destrosses en espais públics municipals i faltaria afegir les pèrdues registrades en horts, camps i altres finques de titularitat privada.

El sector més afectat per la crescuda sobtada del cabal és la llera situada vora el Camp dels Escolapis, un punt de lleure on el riu baixa canalitzat. Aquí les aigües es van endur un petit pont de fusta per a vianants, lluminàries i altres elements de mobiliari urbà. També ha quedat destruït el sistema de reg de la gespa i han sofert danys un parc de jocs infantils així com algunes escultures que ornamenten l'espai. En un altre indret, vora la C-14, les aigües també es van emportar la popular caseta dels ànecs. Alguns murs de marge de pedra seca han patit esllavissades.
 
A banda de reparar els desperfectes, l'Ajuntament de Tàrrega haurà d'invertir esforços a netejar aquesta zona, la qual ha quedat coberta de vegetació i deixalles arrossegades pel riu. Els operaris de la Brigada Municipal han prioritzat avui la neteja dels vials afectats per restablir la circulació de vehicles i persones, com és el cas del carrer Migdia, l'avinguda Onze de Setembre i la rotonda de la carretera de Sant Martí.

Ara es dedicaran a retirar les restes acumulades en altres punts. L'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha visitat avui el tram urbà del riu Ondara acompanyada del regidor de Serveis Municipals, Josep Castelló. La primera edil ha manifestat que tot i les destrosses Tàrrega recuperarà ben aviat la plena normalitat.
 
El riu Ondara, habitualment amb escàs cabal, baixà a l'ample anit a causa de l'avinguda provocada per les fortes pluges que van caure a la capçalera. La riuada provocà el desbordament de les aigües, que baixaven amb molta força, al segment sense murs de contenció. La Policia Local tallà el trànsit a la rotonda de la carretera de Sant Martí i l'avinguda Onze de Setembre.