ERC denuncia que Ros ha prorrogat cinc contractes de serveis sense fer concurs públic

Lamenta que les pròrrogues mitjançant decrets d'alcaldia són una "pràctica habitual" del PSC

Redacció
29 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 15:10h
Vega i Ros, durant el darrer ple de la Paeria
Vega i Ros, durant el darrer ple de la Paeria | Àlvar Llobet
El grup municipal d'Esquerra Republicana-Avancem a l’Ajuntament de Lleida preguntarà al ple de divendres per què l'alcalde Àngel Ros ha firmat cinc decrets que prorroguen contractes a empreses de jardineria, assegurances, atenció ciutadana, traducció pel servei d’acollida a persones migrades, així com el contracte programa a una televisió local, sense fer cap concurs públic. També s'han fet sense concurs dos ampliacions de contracte de serveis de neteja. Els republicans denuncien que fer pròrrogues de contractes mitjançant decrets d'alcaldia és una pràctica habitual del govern socialista ja que es repeteix mes rere mes i demanen que es facin convocatòries de concurs públic per a aquests serveis.
 
El President del Grup Municipal ERC-Avancem, Carles Vega denuncia que "Ros ha pres per costum allargar els contractes amb empreses de serveis, sense concurs previ" i afegeix que "tot i que es pot fer, no és transparent ni just". Vega reclama treure a concurs aquests serveis perquè "totes les empreses tenen dret a accedir amb igualtat de condicions a contractes municipals".

D’altra banda, Esquerra també preguntarà al paer en cap el motiu pel qual el passat 18 de setembre es va fer una transferència econòmica de la partida de “treballs per a altres empreses” a la partida “ens sense ànims de lucre” i vint dies després es va fer una operació inversa però de diferent quantitat.

Per últim, instarà al govern de la Paeria a ser més diligents amb les tasques administratives. ERC lamenta que s’hagi tardat més d’un any a ratificar un conveni amb la Generalitat per a l’ampliació de l’escola bressol del Secà de Sant Pere.