La Lan Party de Mollerussa comptarà amb un circuït per fer carreres de drones

La vuitena edició d'aquesta trobada d'aficionats a la informàtica i els videojocs preveu arribar als 550 participants

ACN
28 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 19:46h
La Lan Party s'ha presentat aquest dimecres a Mollerussa
La Lan Party s'ha presentat aquest dimecres a Mollerussa | Oriol Bosch

La 8a Lan Party de Mollerussa comptarà un espai específic on hi haurà un circuït per fer carreres de drones. L'esdeveniment s'ha batejat com a Drone Party i es tracta d'una iniciativa pionera que aplegarà una vintena de pilots d'aquests aparells que faran curses durant els dies de la trobada. L'organització coordinada per l'Associació de la Lan Party i Fira de Mollerussa preveu arribar al límit de 550 participants i continuar ostentant el títol de ser la trobada més important de Catalunya d'aficionats a la informàtica i els vídeojocs i la quarta a nivell estatal. Una de les activitats destacades al programa serà l'enviament d'una sonda a l'estratosfera en el marc d'un taller que impartirà un enginyer que ha treballat per la NASA.
 
La Lan Party de Mollerussa tindrà lloc els dies 5, 6, 7 i 8 de novembre als Pavellons Firals de la ciutat. El principal atractiu que s'ha volgut destacar des de l'organització és la primera Drone Party, un esdeveniment que ''conjugarà'' els dos conceptes de l'encontre d'aficionats i les curses d'aquests aparells voladors. Així ho ha assenyalat l'alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, que ha remarcat que es tracta d'una iniciativa ''pionera'' que vol ser un ''atractiu'' pel públic que no participarà directament de la Lan Party.

En aquest sentit, el membre de l'Associació Mollerussa Lan Party, Edu Roca, ha explicat que hi haurà una vintena de drones que participaran en aquestes curses que es faran al Pavelló Verd resseguint un circuït dissenyat expressament. Roca també ha dit que una de les peculiaritats que tenen aquestes curses és que els pilots que controlen els drones ho fan amb unes ulleres a través de les quals veuen les càmeres que estan instal·lades a l'aparell de manera que la conducció remota es fa com si s'estigués a dins mateix del drone.

D'altra banda, Solsona també ha destacat que gràcies a que Mollerussa ja disposa de fibra òptica, enguany es podrà passar d'oferir 250 MB de connexió a 1,5 GB, una xifra que suposa multiplicar per 6 la velocitat de connexió a Internet que tenien els participants a la Lan Party de la capital del Pla d'Urgell.

De la seva part, el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, ha assenyalat que s'ha tornat a planificar un petit espai dins a la Lan Party on hi podran exposar empreses del sector. Enguany estarà dedicat a les impressores en tres dimensions i hi haurà la peculiaritat que en vindrà una amb una que també compta amb un escàner que posteriorment pot imprimir en 3D. Segarra també ha comentat que enguany s'incrementa la dotació econòmica per a premis de les diferents competicions que es faran durant l'econtre i es passa de 4.500 euros a 5.500 euros.

Globus sonda a l'estratosfera

Una de les activitats estrella que s'ha programat per la Lan Party serà l'enviament a l'estratosfera d'un globus sonda que portarà una videocàmera i la marca de la Lan Party i Fira de Mollerussa. Es farà en el marc d'un taller que impartirà Fernando Orduño, un enginyer que ha treballat per la NASA i que es dedica a l'enviament d'objectes a l'estratosfera. L'activitat tindrà lloc dissabte al matí i es podrà seguir amb la càmera el recorregut del globus des del seu enlairament a Mollerussa fins que arribi a l'espai i torni a descendir novament.

Altres activitats paral·leles a la Lan Party són les conferències de programació de videojocs o professionalització del famós joc 'League of Legends', del qual també es farà una narració en directe via streaming a càrrec de dos comentaristes especialitzats que compten amb més de 300.000 visualitzacions a Internet.