Detinguts a Lleida tres membres d'un grup especialitzat en robatoris a l'interior de domicilis

Els Mossos d'Esquadra han recuperat un centenar de joies sostretes en 15 robatoris cases unifamiliars de les comarques de Ponent

Imatge dels objectes de valor recuperats
Imatge dels objectes de valor recuperats | Mossos d'Esquadra
ACN
28 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 9:52h

Els Mossos d'Esquadra van detenir el diumenge tres homes, un de 25 i dos de 28 anys, de nacionalitat albanesa i residents a Lleida, com a presumptes autors de quinze delictes de robatori amb força a l'interior de domicili. La policia va obrir una investigació després de constatar un increment de robatoris des de finals de setembre en cases, principalment en pobles propers a Lleida, que sempre es produïen entre les 19 i les 23 hores. També tenien en comú que el dia que es produïa algun assalt d'aquestes característiques n'hi havia d'altres consecutius, en un curt espai de temps. Els lladres, entraven a les cases evitant l'accés principal, saltant les tanques i forçant les finestres i balcons per accedir a l'interior.

Un cop dins de les cases els lladres regiraven principalment els dormitoris, d'on sostreien joies i diners, entre altres objectes de valor. Si es donava el cas que eren sorpresos per algun habitant del domicili, evitaven l'enfrontament i fugien ràpidament. Sempre hi havia algun membre del grup que estava per les immediacions, amb un vehicle, vigilant i esperant al seu company que havia entrat a robar, segons fonts policials.

La investigació es va centrar en la cerca d'un vehicle que suposadament els lladres s'havien endut el 17 d'octubre d'una casa d'Alpicat (Segrià), en trobar les claus posades al contacte. Els mossos van poder constatar que aquest vehicle va ser utilitzat pels assaltants en diversos robatoris.

Durant els darrers dies els mossos van desplegar un ampli dispositiu de controls per detectar el vehicle sostret, que va ser localitzat la nit del 24 d'octubre en una carretera d'entrada a la ciutat de Lleida. Agents de paisà van fer un discret seguiment del vehicle fins un carrer on va quedar estacionat. Seguidament, van veure com els ocupants es separaven per evitar anar tots junts i finalment es trobaven al portal d'un edifici situat al carrer de Bonaire de Lleida.

Atès que tot apuntava que l'esmentat edifici era el lloc de residència dels sospitosos, els mossos van muntar un dispositiu de vigilància durant la nit. Al matí següent els agents van detenir tres homes quan sortien de l'habitatge. La policia els inculpa de com a mínim una quinzena de robatoris amb força a l'interior de cases d'Alpicat, Bell-lloc, Alcoletge, Benavent, Alguaire, Torre-serona, Corbins, Sudanell, Tarrés i Vinaixa.

El 26 d'octubre els mossos van entrar i registrar el domicili del carrer Bonaire, que els detinguts utilitzaven com a residència. Durant l'escorcoll els agents van localitzar prop d'un centenar de joies, una vintena de rellotges de luxe, una quinzena de sabatilles esportives diverses, accessoris de fotografia, la clau del vehicle sostret, dos ordinadors portàtils i eines utilitzades per perpetrar els robatoris com ara guants, tapaboques o lots.

Donada la gran quantitat d'objectes recuperats, els mossos mantenen la investigació oberta per tal de determinar la seva procedència i no descarten noves imputacions i detencions.

La policia sospita que es tractava d'un grup organitzat, que s'havia especialitzat en el robatori en cases i que tenia una gran mobilitat pel territori català i canviava sovint de residència per dificultar l'acció policial. Els detinguts passaran aquest dimecres a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.