Balaguer fia a l'or el seu impuls turístic

La Generalitat posa en marxa una nova oferta cultural basada en la recerca de l'or al Segre

À.Ll
27 d'octubre del 2015
Actualitzat a la 13:38h
Captura del vídeo promocional
Captura del vídeo promocional


Balaguer es vol impulsar turísticament a partir de la recerca d'or al riu Segre. L'alcalde de la capital de la Noguera, Jordi Ignasi Vidal, ha presentat aquest dimarts el projecte promogut per la Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència Catalana de Patrimoni Cultural (ACPC), que ha impulsat una línia estratègica que té per finalitat la inclusió dels museus de Catalunya dins l’oferta turística, mitjançant la creació de propostes de turisme cultural.

Una ruta pel centre històric que acaba amb un dinar andalusí
 
La proposta, acompanyada d'un guia i ofertada en quatre idiomes, s'inicia amb una visita al Museu de la Noguera, on s'explica el passat medieval andalusí de Catalunya i la importància del Segre com a riu aurífer en aquella època que fou la de màxima explotació d'aquest recurs; continua amb  una passejada pel centre històric de Balaguer amb l'aigua com a eix del recorregut, un taller de recerca d'or amb àbac al Centre d'Interpretació de l'or del Segre i finalitza amb la recerca real d'or al riu amb una pausa per degustar l'oli produït pels molins de La Noguera acompanyat d'un tast de vi de la DO Costers del Segre.

El producte ofereix també la possibilitat d'acabar el dia a Balaguer amb un dinar andalusí amb or comestible en un restaurant de la ciutat i també contractar una visita guiada a diferents monuments.
 

L'alcalde de Balaguer ha presentat l'oferta turística Foto: Ajuntament de Balaguer


Una oferta  turística inspirada en les dones de l'època musulmana
 
El nom del producte "L'or del Segre. A la recerca del somni de Mariam" s'inspira en les dones que en època andalusina baixaven al Segre a extreure or amb els seus fills, ja que aquesta pràctica era un complement a l'economia de les famílies i eren les dones i els nens els que habitualment la portaven a la pràctica.

Mariam podia haver estat una dona musulmana, jueva o cristiana...el seu nom sintetitza en una sola paraula la convivència a la Balaguer dels segles X i XI de les tres cultures que hi han deixat petjada i que ara convidem a visitar a través d'aquesta proposta.