El sindicat ASAJA veu «sospitós» l'estudi de l'OMS sobre la carn roja

El president, Pere Roqué, creu que els anàlisis no són concloents, i assegura que l'estudi sembla fet per algú que vol perjudicar el sector

Redacció
26 d'octubre del 2015
Actualitzat el 27 d'octubre a les 0:28h
La informació que ha fet pública aquest dilluns l'OMS en què s'afirma que menjar carn procesada pot causar càncer i que la carn roja pot ser una causa probable d'aquesta malaltia, el sector ramader d'ASAJA Lleida, a través del president de l'entitat, Pere Roqué, ha indicat que "800 anàlisis no són representatives per fer unes afirmacions com aquestes tenint en compte la quantitat de consum mundial que hi ha d'aquest tipus de carn analitzada". Roqué ha demanat que abans de fer unes declaracions com aquestes, "cal contrastar bé els estudis".
 
Per ASJA Lleida, "és, si més no, sospitós, que aquesta notícia es publiqui amb la proximitat de les festes nadalenques, quan hi ha més consum d'aquest tipus de carn; dóna la sensació que estigui fet per algú que vulgui perjudicar aquest sector", ha afirmat Roqué.
 
Pere Roqué recorda que el sector porcí arrosega mesos de pèrdues i que, pel que fa a la vedella, shavia aconseguit tirar endavant una línia exportadora beneficiosa per al sector. "Esperem que aquestes informacions no perjudiquin més als nostres productors".