L'OMS confirma que la carn processada és cancerígena

Els experts conclouen que el consum de 50 grams diaris d'aquest producte, augmenta un 18% el risc de patir càncer colorectal

990_1445812363food-791503_640
990_1445812363food-791503_640 | Pixabay
Redacció
26 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 16:28h
Menjar carn processada, com ara salsitxes o bacó, por augmentar el risc de patir càncer de còlon i de recte, segons alerta l'Organització Mundial de la Salut. L'avís arriba després que l'Agència per a la Investigació Contra el Càncer (IARC) decidís incloure aquests productes dins el grup 1, on també hi ha substàncies com el tabac o l'amiant.

"El risc per a una persona de desenvolupar un càncer colorectal pel consum de carn processada continua sent petit, però augmenta amb la quantitat de carn que es consumeix", adverteix el doctor Kurt Straif, responsable del programa de l'Agència. L'estudi conclou que si es es mengen uns 50 grams de carn processada de forma diària, el risc de càncer colorectal incrementa un 18%.

L'IARC també ha classificat la carn vermella com a “probablement cancerígena pels humans”. “Aquest descobriment dóna encara més suport a les recomanacions de salut pública actuals per limitar el consum d'aquest producte”, remarca el doctor Christopher Wild, director de l'organisme. Segons explica, l'estudi permetrà a les agències de regulació valorar els riscos i els beneficis i “oferir les millors recomanacions de dieta possibles”.

L'informe l'han elaborat un grup de 22 experts de 10 països en el marc del Programa de Monografies de la IARC. Els científics han avaluat més de 800 investigacions sobre relació de més d'una dotzena de tipus de càncer amb el consum de carn vermella o processada.

Es considera carn processada aquella que ha estat transformada a través del curat, el fumat, la fermentació, o altres processos per millorar la seva conservació o el seu gust.