Proposen una consulta ciutadana sobre el projecte de les Basses d'Alpicat

ERC, la CUP i el Comú de Lleida volen que es pregunti a la ciutadania si finalment tira endavant el parc temàtic dels Barrufets

À.Ll
26 d'octubre del 2015
Actualitzat a la 13:31h
La Crida, el Comú i ERC han presentat la moció
La Crida, el Comú i ERC han presentat la moció | ERC Paeria

El projecte de rehabilitació de les Basses d'Alpicat hauria de ser votat per tots els ciutadans de Lleida si finalment hi ha inversors per construir el parc temàtic dels Barrufets i es privatitza part de l'espai. Aquesta és la proposta que han presentat aquest dilluns ERC, la CUP i el Comú de Lleida, que signen una moció en aquest sentit que es sotmetrà a votació del plenari aquest proper divendres.

Les tres forces polítiques han mostrat la seva intenció de preguntar als lleidatans quin model de les Basses volen: pública o privada. Els partits plantegen que aquest procés contempli aquestes dues opcions, i que estigui acompanyat d'una campanya institucional informativa prèvia.

Pel que fa a la consulta que exigeixen els tres grups, el líder d'ERC, Carles Vega, ha insistit que aquesta "ha de ser una consulta en ferm i que plantegi si es vol fer un parc públic o que hi hagi una part o la totalitat privada". En aquest sentit, la moció recull la voluntat popular que es va expressar en els processos participatius fets l'any 2006 i 2008 i l'Audiència Pública que va tenir lloc al 2013. En tots els casos es va apostar unànimement per mantenir les Basses com a espai públic i de lleure familiar.