El parc dels Barrufets es congela

L'alcalde de Lleida veu amb bons ulls la proposta de CiU de licitar les Basses per parts, i deixa el projecte de parc temàtic en "stand-by" a l'espera d'inversors | La Paeria elaborarà ara el pla parcial per començar a rebre ofertes d'explotació en un període de tres mesos

Àlvar Llobet
23 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 18:20h
Ros i Peris, avui a la Paeria
Ros i Peris, avui a la Paeria | Àlvar Llobet
La proposta que aquest dijous ha fet el grup municipal de CiU de congelar el parc dels Barrufets a l'espera de trobar inversors pel projecte ha rebut l'aval de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que veu amb bons ulls licitar els espais de rehabilitació de les Basses d'Alpicat per parts.

Aquesta nova situació li donarà a la Paeria una nova responsabilitat, que és la d'elaborar el pla parcial del parc, una feina que estava pensada, fins ara, perquè la realitzés l'adjudicatari que havia de quedar-se en tota la gestió del recinte. Aquest procés es realitzarà en un període de tres mesos segons ha apuntat el paer en cap. 

Tal com ha avançat NacióLleida, el govern socialista ha acceptat l'esmena convergent i ha retirat de l'ordre del dia de la Comissió d'Urbanisme el punt de votació sobre el parc de les Basses, que es votarà a principis del 2016.

"El projecte de les Basses no perd qualitat", assegura Ros 

Ros ha assegurat que el projecte de les Basses no perd qualitat amb aquest nou escenari, alhora que ha indicat que la licitació dels espais s'anirà fent a mesura que hi hagi ofertes per tirar endavant l'explotació d'aquests espais. En aquest sentit, Ros ha posat l'accent en el fet que a partir d'ara poden ser diverses empreses les que ofertin per gestionar les parts del parc, una situació que fins ara no es contemplava.

Postius celebra que es desencalli la reforma del parc de les Basses

El líder de l'oposició i soci del PSC en aquesta qüestió, Toni Postius, ha celebrat que l'executiu d'Àngel Ros hagi deixat en suspensió el parc dels Barrufets, i s'ha mostrat satisfet pel fet que la rehabilitació de les Basses "es podrà tirar endavant l'any 2016".