Mònica Lafuente guanya la candidatura del PSC de Lleida al Congrés

La socialista s'ha imposat a Víctor Orrit

Mònica Lafuente, candidata del PSC a Lleida
Mònica Lafuente, candidata del PSC a Lleida | Arxiu
Redacció
22 d'octubre del 2015
Actualitzat el 23 d'octubre a la 1:36h
Mònica Lafuente ha estat elegida avui per encapçalar la candidatura del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran al Congrés dels diputats. En l’assemblea de Federació celebrada aquest dijous, així com a les diferents meses de votació disposades als municipis de Lleida, Balaguer, Tàrrega, Mollerussa, Vielha, la Seu d’Urgell, Tremp, la Pobla de Segur, Pont de Suert, Torrefarrera, Almacelles, Torregrossa i Baix Pallars, Lafuente ha obtingut el 62,5% dels vots davant el 35,2% de Víctor Orrit. En total, han votat un total de 447 militants d’arreu del territori.

L’assemblea de Federació celebrada aquest dijous ha servit també per determinar les persones que conformen la resta de la llista socialista, després que aquells militants que així ho desitgessin haguessin comunicat la seva voluntat de forma part de la candidatura.
Ara, la comissió nacional de llistes completarà la llista per Lleida al Congrés i al Senat, que l'encapçalarà Paco Boya.

Ros aposta per "un canvi necessari" el 20 de desembre

Sobre el procés electoral, el president del PSC, Àngel Ros, ha considerat que "ha de servir per confrontar programes i propostes pel conjunt de les Terres de Lleida i del Pirineu". Ros ha afegit que "el 20 de desembre hi ha una oportunitat que no podem deixar escapar, que és el canvi necessari al Govern de l’Estat" i ha afegit que "no podem seguir amb un govern tant immobilista com el del PP, que tant mal ha fet per les relacions entre Catalunya i la resta de l’Estat, però també per territoris com el nostre, que han estat oblidats per la dreta, a Catalunya i a Espanya, en els darrers anys". En aquest sentit, ha dit, "aquest canvi necessari, com hem fet històricament, només pot ser liderat pels i les socialistes".