Els inversors s'obren al projecte d'una zona de càmping a les Basses d'Alpicat

La Paeria té al calaix el pla de construcció d'un ressort que no es va tirar endavant ja que va apostar per la creació d'un gran centre comercial a la zona, desestimat per la Generalitat

Àlvar Llobet
22 d'octubre del 2015
Actualitzat el 23 d'octubre a les 11:25h
Imatge de les Basses d'Alpicat
Imatge de les Basses d'Alpicat | ACN
L'Ajuntament de Lleida podria desenterrar antics projectes per iniciar la rehabilitació de les Basses d'Alpicat. Després de les dificultats que està tenint el consistori a l'hora de trobar inversors pel parc temàtic dels Barrufets, que té molt poc consens entre els grups polítics del plenari, el pla de reforma de les Basses passa per posar el focus en altres objectius que permetin començar el "plan renove" d'aquest espai de la ciutat, abandonat en els darrers anys.

Un projecte demanat per Àngel Ros

Un d'aquests és el de construir una zona de càmping i bungalows, un projecte que ja va ser esbossat fa un parell d'anys en convocatòria pública per l'arquitecte Josep Maria Mora Cagigao i l'empresari Josep Ramon Guiu, director del ressort Serra de Prades, ubicat a Tarragona. Segons apunta Guiu a NacióLleida, aquest projecte "que va ser demanat pel mateix Àngel Ros", va ser rebutjat "perquè el govern de la Paeria va apostar per construir a les Basses un gran centre comercial", una idea que va ser desestimada posteriorment per la Generalitat de Catalunya.

Sense la possibilitat de construir un gran eix comercial, i amb el parc temàtic en stand-by per falta de "mecenes", la construcció del càmping sembla l'opció més factible per iniciar la revitalització de les Basses i seria vista amb bons ulls pel promotor d'aquest projecte, que assegura que l'espai comptaria amb "allotjaments originals" com diversos bungalows construïts a la part alta dels arbres, i amb un restaurant. 

Explotació de l'àrea esportiva

Aquesta idea de projecte també contemplaria l'explotació de la zona esportiva prevista en un dels espais de les Basses, i seria compatible, segons apunta l'empresari, amb el parc dels Barrufets si finalment la Paeria reuneix els 30 milions que fan falta per tirar-lo endavant.

El projecte ja ha cridat l'atenció dels partits del consistori

La idea ja ha cridat l'atenció d'alguns partits del consistori, si bé Guiu assegura que ha de ser el Govern de la ciutat qui lideri aquesta proposta comptant amb els empresaris de Lleida per poder fer realitat aquest espai. En aquest sentit, l'empresari apunta que el projecte del ressort s'hauria d'articular amb diversos inversors de la ciutat, alhora que posa l'accent en el fet que s'haurà de fer un estudi per tal de garantir uns preus econòmics als clients.