La fira Autotardor de Mollerussa exposarà més de 300 cotxes d'ocasió

Fira de Mollerussa confia tancar l'any amb un volum de vendes en el sector de l'automoció superior als 7 milions d'euros

Marc Solsona i Poldo Segarra, director de Fira Mollerussa
Marc Solsona i Poldo Segarra, director de Fira Mollerussa | Fira de Mollerussa
Redacció
20 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 17:17h

El Recinte de Fira de Mollerussa acollirà del 23 al 25 d'octubre la 21a edició d'Autotardor, el segon certamen anual d'ocasió que l'ens firal de la capital del Pla d'Urgell dedica als sectors de l'automòbil, la maquinària agrícola i industrial, furgonetes i caravanes. El certamen, que presenta una ocupació del 100% amb la participació de 28 expositors, oferirà 20.000 metres quadrats amb una exposició de més de 300 cotxes d'ocasió. Altrament, Fira de Mollerussa preveu tancar l'any amb un volum de vendes en el sector de l'automoció –amb la suma de les fires de Sant Josep, Autotrac i Autotardor- de més de 7 milions d'euros.

El president de l'ens firal i alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha destacat durant l'acte de presentació d'Autotardor que el certamen arriba "consolidat després de 21 anys i sota la marca de Fira de Mollerussa". Així, malgrat la celebració d'altres convocatòries firals del mateix sector a poblacions pròximes en el darrer mes, Solsona ha ressaltat que "les expectatives de negoci són importants", ja que el certamen del Pla d'Urgell és molts cops "on s'acaben rematant les operacions". Solsona ha remarcat "l'ampli" parc expositiu d'Autotardor, amb més de 300 cotxes de segona mà i amb al·licients "atractius i competitius" com és el sorteig de 3.000 euros entre les persones que comprin un automòbil en el marc de la fira.

El director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, ha posat especial èmfasi a les previsions de l'ens firal respecte al tancament anual de vendes de cotxes, tant nous com d'ocasió, en el còmput de les fires de Sant Josep, Autotrac i Autotardor que es celebren durant l'any, un volum de negoci que s'espera que superi els 7 milions d'euros. A falta de celebrar Autotardor, les xifres assolides per aquest sector entre els certàmens de la Fira de Sant Josep i l'Autotrac són ja de 6,1 milions d'euros. "Si es continua amb la mateixa dinàmica de l'any passat, en relació a les vendes d'aquest cap de setmana, es podria sobrepassar els set milions per segon any consecutiu", ha afirmat Segarra.

Durant la seva intervenció, Solsona ha destacat també l'aposta de Fira de Mollerussa per la maquinària agrícola i industrial, tant pel que fa a nova com a usada, tres cops a l'any i ha celebrat que en l'edició d'enguany la presència d'aquest sector s'hagi incrementat encara que només sigui havent passat de 6 a 7 expositors.

Poldo Segarra ha detallat que Autotardor, amb una superfície total ocupada d'uns 20.000 metres quadrats entre els pavellons firals i el recinte exterior, obrirà amb 28 expositors, dels quals 17 són de cotxes, 7 de maquinària agrícola i industrial, un de furgonetes, un de caravanes i dos de serveis. En aquest sentit, el director de Fira de Mollerussa ha fet referència a la representació del sector de caravanes, el qual feia anys que no participava a Autotardor, i a una firma de complements per a l'automòbil, "que posen de manifest la voluntat d'ampliar els productes exposats".

El certamen manté l'espai 'Low Cost' amb vehicles a preus de fins a 3.000 euros. Segarra ha destcat que la gamma dels vehicles exposats a Autotardor es preveu molt àmplia i amb preus que poden oscil·lar entre els 1.500 i els 75.000 euros, segons les xifres de l'any passat.

Altrament, Segarra també ha explicat que l'ens firal estudia la possibilitat de tornar a disposar d'una unitat mòbil d'ITV, servei que tradicionalment estava present a les fires Autotrac, Expoclàssic i Autotardor durant l'any –i que inspeccionaven entorn d'uns 450 vehicles- malgrat que aquest 2015 no ha estat possible la seva instal·lació degut a una nova normativa de seguretat que obliga a disposar d'un fossat per a la realització d'algunes inspeccions. Sobre aquesta qüestió, el director ha dit que Fira de Mollerussa "està mirant la ubicació i la inversió" que suposaria per tal de complir aquestes mesures.