El Tour de França 2016 passarà per Lleida

Serà en la 9a etapa, amb sortida a Vielha i arribada a Andorra | Els ciclistes completaran la Bonaigua i el Cantó i passaran per Llavorsí, Rialp i Sort

Jordi Ubach
20 d'octubre del 2015
Actualitzat a la 13:01h
El Tour de França passarà pel Pallars 23 anys després
El Tour de França passarà pel Pallars 23 anys després | Le Tour

Fins ara era un secret de domini públic, però ja és oficial. Després de 23 anys de l'última experiència de la ronda gala per terres pallareses, el Tour de França 2016 tornarà a passar pel Pallars. Serà el diumenge dia 10 de juliol de l'any que ve, en una de les grans jornades dels Pirineus, una etapa que prendrà sortida des de Vielha i que acabarà a Arcalís. Aquest migdia s'ha fet la presentació oficial de la competició a Le Palais des Congrès de Paris.
 
Etapa de quatre ports i 184 quilòmetres 

La que transcorrerà pel Pallars serà una etapa de més de 180 quilòmetres amb quatre ports de muntanya. La sortida serà des de Vielha, a la Vall d’Aran, amb el gran grup sortint direcció Salardú per fer la primera ascensió del dia, la del port de la Bonaigua, el qual baixaran en direcció a Sort, per fer front en aquest punt a la pujada al port del Cantó. Una vegada superat, el descens els portarà en direcció a Adrall, després la Seu d'Urgell per entrar a Andorra. Així, els ciclistes passaran per poblacions com Escaló, Llavorsí, Rialp o Sort.

L'última vegada que el Tour de França va creuar terres pallareses va ser l'any 1993 durant el transcurs de la 16a etapa, que va unir Saint-Lary-Soulan i el Pla d'Adet i que es va endur el ciclista suís Tony Rominger. En aquella ocasió, i com ja va passar l'any 1974 en la primera experiència al Pallars, el gran grup també va creuar el Port de la Bonaigua i el Port del Cantó.