El bisbe de Solsona anima a demanar la nul·litat als qui han «fracassat» en el seu matrimoni

El Bisbat ofereix advocats d'ofici en els processos

Europa Press
20 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 10:34h

Mons. Xavier Novell Foto: (Arxiu) Ramon Estany

El Bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha animat en la seva última glossa setmanal a explorar la nul·litat matrimonial als qui han "fracassat" en el seu matrimoni, una opció per a la que oferirà els serveis del Bisbat de manera gratuïta.

 "Confio que aquests canvis animin a explorar la possible nul·litat als quals han patit el fracàs del seu matrimoni, especialment a aquells que es van casar molt joves, es van separar uns mesos després, sense fills, i ara viuen casats civilment", ha afirmat Novell en la tercera glossa que escriu sobre la nul·litat matrimonial i que el Bisbat ha fet pública aquest dilluns en la seva pàgina web.

La carta detalla que el Bisbat oferirà advocats d'ofici en processos de nul·litat matrimonial perquè tot el procés sigui gratuït.

"Anuncio que el nostre tribunal oferirà gratuïtament a tot el món els seus serveis i continuarà facilitant, als quals no tenen bastants recursos econòmics, un advocat d'ofici perquè, per a ells, tot el procés sigui gratuït", ha assenyalat el bisbe, que detalla els canvis que ha implantat el papa Francesc perquè la nul·litat sigui més ràpida i gratuïta.

Fonts del Bisbat asseguren que l'oferta d'advocat d'ofici no és nova ja que s'ha plantejat en casos de necessitat "perquè la nul·litat no és sol cosa de rics".

Respecte al tribunal amb jutge únic, sota la responsabilitat del bisbe del qual parla el papa, Novell assegura que no descarta estudiar la fórmula tenint en compte que ara dos dels tres jutges del tribunal de la diòcesi vénen de fora.

El nou procés facilitarà provar la nul·litat amb un testimoni convincent que permeti arribar a la certesa moral sobre la nul·litat, dóna la competència al tribunal on té el domicili la part que posa la demanda o aquell on està més fàcil recollir les proves i crea el procés molt breu per als casos evidents.

Novell detalla en la seva glossa que aquest procés breu només serà possible quan les dues parts vagin d'acord amb demanar la nul·litat, les causes siguin molt clares i les proves molt evidents.