Quiche de brie i carbassó a l'aroma d'alfàbrega

Les receptes de la popular blocaire Dolors Mateu

Quiche de brie amb carbassó i alfàbrega
Quiche de brie amb carbassó i alfàbrega | Dolorss Mateu
Dolors Mateu
18 d'octubre del 2015

Que socorregudes i agraïdes són les quiches, a mi particularment em solucionen més d'un sopar i com que de farciment admeten moltes variants, només hem de mirar el que tenim a casa, que es complementin els ingredients i ja tenim una menja per assaborir.
 
Ingredients per a 4-6 persones:

Massa  brisa (aquí) 
3-4 c / s de sofregit de tomàquet
200 gr. de formatge brie
2 carbassons mitjans
2 ous
50 cc. de llet
2 c / s de formatge ratllat
orenga, sal, pebre
llavors de rosella
oli amb aroma d'alfàbrega
 
Prepareu la  massa  brisa (aquí) , la col·loqueu en un motlle rodó baix i la coeu durant uns 15 minuts  a 180º .
Mentre talleu el carbassó ben rentat a rodanxes fines, millor amb una mandolina, poseu-lo en una paella amb un parell de cullerades d'oli d'alfàbrega, saleu i deixeu ofegar durant uns 5 minuts. Escorreu i reserveu. Guardeu l'oli.
 
Poseu a la base del pastís ja cuita el sofregit de tomàquet ben repartit, a sobre col·locareu el formatge brie, després de treure  la part blanca, i tallat en làmines de 3-4 mm. de gruix.
Sobre el formatge posareu les rodanxes de carbassó i tirareu una mica d’orenga amb orenga.
 
Bateu en un recipient els ous, afegiu la llet, el formatge ratllat, salpebreu i aboqueu  tot sobre del carbassó. Repartiu per sobre les llavors de rosella i coeu al forn preescalfat a 180º durant uns 20 minuts o fins que el pastís estigui quallat.
 
Un cop tret el motllo,  es ruixa la quiche amb l'oli d'alfàbrega que havíem reservat al principi.
 
Es pot acompanyar amb una mica de sofregit de tomàquet.
 
NOTA: Es pot posar tomàquet fregit en lloc del sofregit..
** Si no teniu oli amb aroma d'alfàbrega ho podeu fer amb unes fulles d'aquesta planta i oli una mica calent (al microones) i es deixa en repòs una mitja hora.
** Es pot posar oli d'oliva verge extra sense aroma
** El formatge brie ha de ocupar-nos tota la base del pastís, és igual si està a trossos de diferent grandària, l'important és el gruix i que ocupi més o menys tota la base.
** Si no posem les llavors de rosella no passa res, són purament decoratives.
C / s = cullerada sopera