Per què Àngel Ros no s'ha manifestat a favor dels imputats pel 9-N?

L'alcalde de Lleida i president del PSC defensa el respecte per les decisions judicials però lamenta que s'hagi judicialitzat aquest procés

Àlvar Llobet
15 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 18:43h
Àngel Ros, president del PSC
Àngel Ros, president del PSC | Àlvar Llobet
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, no va participar el passat dimarts a la mobilització que es va organitzar a la plaça de la Paeria en suport als imputats pel 9-N. El paer en cap tampoc ha acompanyat el president Artur Mas aquest dijous en la seva declaració davant del TSJC.

Sobre aquest aspecte, Ros ha indicat a NacióLleida que respecta les decisions judicials i que els socialistes "no som partidaris d'anar a manifestar-nos davant dels jutjats", però ha lamentat la situació de judicialització amb la que ha acabat el procés del 9-N. L'alcalde de Lleida ha insistit en que la solució per solucionar aquest conflicte passa pel diàleg i l'acord entre els governs de Catalunya i d'Espanya.

En aquest mateix sentit s'ha posicionat el grup municipal del PSC, que considera que l’organització d’un procés participatiu per part de la Generalitat "no hauria de comportar cap mena de sanció penal pels membres del Govern de Catalunya o cap altre funcionari públic i reclamem l’obertura d’un procés de diàleg, negociació i pacte per trobar una solució a l’encaix entre Catalunya i la resta d’Espanya". La formació ha registrat una moció que es votarà a finals d'aquest mes durant el ple municipal.

ÀUDIO: Ros explica les raons per les quals no s'ha manifestat

Reñé, entre la tristor per la declaració de Mas i la satisfacció del suport dels alcaldes

Qui sí s'ha concentrat aquest dijous ha estat el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé. En el transcurs de la concentració el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha manifestat als mitjans de comunicació que té un doble sentiment. “Per una banda, de tristor per veure imputat el president Mas per uns fets que entren dins la normalitat democràtica. Per l’altra, de satisfacció en veure que tants càrrecs electes estan al costat del President per manifestar-li el seu suport pel que tots van demanar”, ha indicat. Reñé ha remarcat que “el procés judicial del 9-N és un escarni al president Mas i una humiliació al poble de Catalunya”.

Postius, únic representant de la Paeria a Barcelona

El president del Grup Municipal de Convergència i Unió de l’Ajuntament de Lleida, Toni Postius, ha fet costat el President Artur Mas. Postius, que ha estat l’únic representant electe de la Paeria que ha estat present en l’acte de suport d’avui, ha qualificat de “vergonyant” per a la ciutat de Lleida que el paer en cap, Àngel Ros, no hagi assistit “a expressar el seu suport explícit en aquest acte de defensa de la democràcia i la llibertat”.