CiU i ERC presenten una moció de suport als imputats pel 9-N

Les dues formacions lamenten que el govern socialista de la ciutat no s'hagi pronunciat sobre aquesta qüestió

Redacció
14 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 19:27h
Carles Vega, d'ERC, i Toni Postius, de CiU
Carles Vega, d'ERC, i Toni Postius, de CiU | Arxiu

Els Grups Municipals de Convergència i Unió i d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem presentaran una moció de suport al president de la Generalitat Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau, amb motiu de la seva imputació per haver posat les urnes al procés participatiu sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre de 2014. Se’ls acusa de quatre delictes: desobediència, obstrucció a la justícia o usurpació de funcions, prevaricació administrativa i malversació; amb unes possibles penes que van des de la inhabilitació fins a la presó.
 
Ambdós grup polítics denuncien l’escassa qualitat democràtica d’un Estat que fa un ús partidista de les institucions judicials i emet judicis polítics contra representants electes per impulsar processos democràtics. En aquest sentit, insten a refermar el compromís de l’Ajuntament de Lleida amb el dret democràtic del poble de Catalunya a decidir lliurement el seu futur.
 
Les dues formacions ja van demanar el passat 8 d’octubre que l’Ajuntament de Lleida efectués una declaració institucional donant suport públicament als tres representant electes imputats, i lamenten que l’equip de govern que encapçala Àngel Ros no s’hagi pronunciat encara, atesa la mobilització de la societat civil per aquest fet, com la que ahir dimarts va tenir lloc a la plaça Paeria i a la resta de consistoris de Catalunya.