La inversió pels Barrufets, en suspens

El soci del PSC en aquest tema, CiU, denuncia que el govern no ha facilitat cap informació en relació a les empreses interessades per aquest projecte | Toni Postius creu que no hi ha cap inversor lligat, i assegura que a Ros li aniria bé que aquest projecte embarranqués al ple d'octubre

Àlvar Llobet
13 d'octubre del 2015
Actualitzat el 14 d'octubre a les 17:38h
Imatge de la presentació del projecte, el desembre
Imatge de la presentació del projecte, el desembre | Laura Cortés
El govern de la Paeria és hermètic sobre el nombre d'inversors que té emparaulats per tirar endavant el projecte del Parc dels Barrufets, que es va presentar a final del 2014 com a projecte per revitalitzar l'espai de les Basses d'Alpicat. Aquestes xifres les guarda l'executiu de Ros amb recel, i ni tan sols les ha comunicat al seu soci polític en aquest tema, CiU.

El líder de la formació, Toni Postius, ha lamentat aquest dimarts la nul·la voluntat de l'executiu de Ros per informar sobre el nombre d'empreses que s'han interessat per aquest projecte de parc temàtic, que necesita una inversió de 30 milions d'euros (47 milions són els que es fan falta per completar tot el procés de rehabilitació de les Basses).

En aquest sentit, el convergent ha mostrat els seus dubtes en relació a si la Paeria ha aconseguit tancar algun inversor que es comprometi a posar diners, i ha assegurat que des del seu grup municipal es comença a tenir la sensació que el projecte dels Barrufets s'està encallant. Per aquest motiu, Postius ha indicat que en els propers dies parlarà amb els grups municipals per intentar trobar un consens que permeti trencar amb aquest aire d'estancament que ha agafat el pla, i, de passada, aprovar el plec de condicions després de la votació de les resolucions presentades, que es farà durant el ple de finals de mes.

Ros ja ha indicat que aquesta votació serà difícil que s'aprovi, un fet que, segons destaca el paer en cap, seria tornar dos anys enrere i pràcticament donar per mort el projecte. L'alcalde socialista dóna per segur que CiU no votarà a favor d'aquest punt del ple, tot i que Postius no ha deixat clar el sentit del vot del seu grup municipal. Tot i això, el convergent sí que ha indicat que a Ros li interessaria que el parc dels Barrufets embarranqués aquest mateix mes d'octubre, un fet que els convergents no estan disposats a servir-li amb safata.