Ponent surt al carrer en suport als imputats pel 9-N

Centenars de persones es concenten en nombrosos municipis de les comarques de Lleida per defensar el procés democràtic que va viure Catalunya l'any passat

Àlvar Llobet
13 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 23:58h
Unes 700 persones s'han mobilitzat aquest vespre a Lleida
Unes 700 persones s'han mobilitzat aquest vespre a Lleida | Andreu Vázquez

Unes 700 persones s'han mobilitzat aquest vespre a Lleida


Nombrosos municipis de les comarques de Ponent han sortit al carrer aquest dimarts al vespre per solidaritzar-se amb el president en funcions Artur Mas, l'exconsellera Joana Ortega i la consellera en funcions Irene Rigau, imputats pel procés participatiu que es va organitzar a Catalunya el passat 9 de novembre. Centenars de persones han assistit a les concentracions que s'han fet, en molts casos, davant dels ajuntaments i que han estat convocades per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.
 

Unes 300 persones s'han concentrat a Tàrrega Foto: Aj Tàrrega


A Lleida ciutat, unes 700 persones s'han concentrat davant la Paeria com a mostra de solidaritat amb els tres imputats. Entre crits d'independència, també hi ha hagut càntics contra l'alcalde, Àngel Ros, que no ha assistit a la mobilització.

A Tàrrega, unes 300 persones s'han concentrat davant del consistori. L'alcaldessa de la localitat, Rosa Maria Perelló, ha estat l'encarregada de llegir el manifest.
 

Unes 200 persones s'han concentrat a la plaça Mercadal de Balaguer Foto: Aj Balaguer


Altres capitals de comarca com Balaguer també han mobilitzat desenes de persones. A la capital de la Noguera, uns 200 manifestants s'han concentrat a la Plaça Mercadal per escoltar el manifest que ha llegit Jaume Marvà, un dels líders de l'Assemblea Nacional Catalana.