Balaguer entrega els XXVI premis Jaume d'Urgell

Jaume Sastre i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya han estat els guardonats

Els guardonats amb l'alcalde de Balaguer
Els guardonats amb l'alcalde de Balaguer | Aj Balaguer
Redacció
12 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 23:39h

Els guardonats amb l'alcalde de Balaguer Foto: Aj Balaguer


Balaguer ha lliurat aquest dilluns el Premi Jaume d’Urgell al professor mallorquí Jaume Sastre i Font i a la Unió de Federacions Esportives de Catalunya. L'acte l'ha presidit l'alcalde de la ciutat, Jordi Ignasi Vidal.

Sastre, el líder de la revolta contra el trilingüisme de Bauzà

El professor mallorquí Jaume Sastre i Font com a cap visible de la lluita del col·lectiu docent de les Illes, agrupat en l’Assemblea de Docents de les Illes Balears, en contra del decret de trilingüisme del govern balear, impulsat l’any 2013 i que relegava l’ensenyament del català a un 20% de les hores lectives, liquidant així la immersió lingüística feta al llarg de trenta anys. En protesta per l’aplicació d’aquesta normativa i altres mesures que retallaven l’autonomia dels centres i drets dels docents, Sastre va iniciar una vaga de fam de 40 dies per tal de forçar a l’executiu de José Ramón Bauzá a dialogar i negociar amb la comunitat educativa.

Premi a la Unió per la campanya contra els greuges que pateix l'esport català

A la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, entitat que agrupa les federacions de qualsevol modalitat esportiva d’arreu del país, per la seva campanya contra els greuges i perjudicis que el sector està patint per culpa de les darreres accions legislatives i dels poders públics que menystenen la realitat del teixit esportiu català, tot abocant-lo a una situació al límit del col·lapse.