CiU urgeix a una millor regulació semafòrica a la rotonda de Copa d’Or

La regidora Carme Culleré demana ampliar el temps de durada del semàfor en verd perquè els vianants puguin creuar d’un costat a l’altre de la LL-11

Culeré i Gispert, al semàfor de Copa d'Or
Culeré i Gispert, al semàfor de Copa d'Or | CiU
Redacció
12 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 12:32h

Culeré i Gispert, al semàfor de Copa d'Or Foto: CiU


El Grup Municipal de CiU ha tornat a plantejar la necessitat de millorar la regulació semafòrica de la zona de la rotonda que dóna accés a Copa d’Or. En aquest sentit, se sol·licita ampliar el temps de durada del semàfor en verd per tal que els vianants puguin traspassar d’un costat a l’altre de la LL-11 a pas normal.
 
"La zona on està ubicada la rotonda d’accés a Copa d’Or, i per tant d’accés a la zona comercial, provoca una inseguretat palmària per a les persones que transiten pel pas de vianants, atès que aquest espai està situat a l’actual LL-11 (antiga N-II) i, per tant, un dels punts d’accessos, tant d’entrada com de sortida de la ciutat de Lleida,  amb més confluència de circulació", explica la regidora Carme Culleré.
 
"Cal posar l’accent en la seguretat dels transeünts –argumenta Culleré- perquè el semàfor del pas de vianants només té una durada de 21 segons, fet que fa materialment impossible, per a qualsevol persona, i sobretot per a persones d’edat avançada, creuar d’un costat a l’altre de la via a pas normal amb tant poc temps".
 
Culleré alerta que al perill per a les persones que transiten a peu per la rotonda d’accés a Copa d’Or, cal afegir-hi que tots els passos de vianants de la zona estan ubicats al sortir de la rotonda. "Aquest fet comporta que els conductors hagin de frenar de cop en topar amb el semàfor que controla aquests passos de vianants i, per tant, amb risc elevat d’atropellaments", concreta.