Lleida se suma a la festa del patrimoni europeu

La ciutat ha programat un seguit d'activitats fins aquest dilluns | Balaguer també ha celebrat la jornada amb una ruta literària i un concert a Cal Comabella

Un grup de gent visitant el Castell de Gardeny
Un grup de gent visitant el Castell de Gardeny | Paeria
Redacció
11 d'octubre del 2015
Actualitzat a la 13:39h

Lleida s’ha sumat aquest cap de setmana a les Jornades Europees del Patrimoni amb l’organització d’activitats i de jornades de portes obertes. El Castell de Templer és un dels espais que s’ha afegit a la iniciativa i on aquest dissabte s'ha ofert una visita guiada històrica pel recinte. Per aquest diumenge s'ha programat l’experiència "Templer per un dia" i per demà, Històries i Llegendes del Castell.

Altres espais patrimonials que aquests dies ofereixen activitats en el marc de les JEP 2015 són el Museu de Lleida i el Turó de la Seu Vella, per visitar el Castell del Rei i la Seu, on avui es clou el cicle de concerts Concòrdia. Música de Pau, amb el guitarrista Armando Corsi.
 

Xavi Monge i Carme Canela, a Cal Comabella Foto: Aj Balaguer


Per la seva banda, la ciutat de Balaguer també ha celebrat les Jornades Europees del Patrimoni amb una ruta historicoliterària per Centre Històric de Balaguer a càrrec dels tècnics del Museu de la Noguera. La ruta ha començat a la Plaça del Mercadal i ha seguit per la Plaça del Pou, la Plaça Sant Salvador, el carrer del Pont, la Reguereta, el carrer d’Avall per acabar novament al Mercadal.

Durant el recorregut, s'ha explicat part de la historia medieval de la ciutat, des de la ciutat andalusina fins a la ciutat comtal, i s'han llegit textos literaris de diversos autors que en la seva obra parlen de la ciutat de Balaguer, com Josep Pla, Teresa Pàmies i Josep Vallverdú, entre d’altres. La ruta ha culminat amb un Vermut-Jazz a Cal Comabella de la Plaça Mercadal, amb Xavi Monge Trio & Carme Canela.