Els Bombers destaquen el bon estiu als boscos de Lleida tot i els rècords de calor

S'han fet 228 serveis en incendis de vegetació a la demarcació, una xifra similar a la dels altres anys | Cap dels incendis va superar les 10 hectàrees cremades

À.Ll / ACN
09 d'octubre del 2015
Actualitzat a la 13:52h
Imatge d'arxiu d'un incendi
Imatge d'arxiu d'un incendi | Arxiu

Els Bombers han fet 228 serveis en incendis de vegetació a la regió d'Emergències de Lleida durant la campanya forestal -del 15 de juny al 15 de setembre-, una xifra dins de la mitjana dels darrers cinc anys tot i l'onada de calor que es va viure al mes de juliol. Així ho ha explicat el cap de la regió, Jordi Solà.

Solà afirma que es pot considerar un "bon estiu" pel que fa a incendis ja que cap dels focs va superar les 10 hectàrees de superfície cremada. Per la seva banda, el cap dels Agents Rurals de Lleida, Llorenç Ricou, també ha explicat que les hectàrees forestals cremades des de l'1 de gener al 15 de setembre no arriben a les 150, la meitat de l'any passat.Aquest estiu el foc més gran va ser el que es va declarar a mitjans de juliol a Biosca (Segarra) però no va superar les 8 hectàrees, entre massa forestal, vegetació agrícola i rostoll. En tot cas, Solà alerta que no es pot baixar la guàrdia davant d'una temporada de tardor-hivern que les previsons indiquen que pot ser un període sec i ventós.

Lloreç Ricou ha destacat que a Lleida han funcionat molt bé les campanyes com la del borrissol i la de la sega i, en general, la prevenció que s'ha de tot l'estiu. "Podria haver estat un dels estius més durs de la història amb les temperatures excepcionalment altes que hem tingut i en canvi hi ha hagut menys incendis i moltes menys hectàrees cremades", ha remarcat.