Lleida torna a unir-se contra el càncer de mama amb la segona edició del concert Mamapop

Enguany s'han programat dues sessions, a les 19 i a les 22 hores, per superar la recaptació de 11.040 euros de l'any passat

ACN
09 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 11:30h
Alguns membres que participaran al concert
Alguns membres que participaran al concert | Diputació de Lleida

Alguns membres que participaran al concert Foto: Diputació de Lleida


Lleida tornarà a unir les seves forces contra el càncer de mama amb la celebració de la 2a edició del Mamapop, un concert dels clàssics del pop-rock internacional amb una orquestra de 36 músics i veus de Carme Porcar i Toni Gilabert, entre altres cantants, que té l'objectiu de recaptar fons per a un projecte de recerca científica de l'IRBLleida sobre aquesta malaltia, en concret la variant HER2 de càncer de mama. El 2n Mamapop, que es celebrarà el 14 de novembre a l'Auditori Enric Granados de la capital del Segrià, presenta enguany com a novetat una doble actuació a les 19 hores i a les 22 hores per respondre a l'elevat interès de la ciutadania, després de l'èxit aconseguit l'any passat.

El Mampop ha aconseguit unir institucions, entitats socials i societat civil lleidatana per lluitar contra el càncer de mama. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, el promotor de l'esdeveniment, Manel Simón, el director musical, Antoni Tolmos, la presidenta d'ADIMA, Digna de Torres, el director tècnic de Mamapop, Alfons Pérez, i el president de l'AECC, Manuel López, han donat a conèixer aquest dijous els detalls de la segona edició d'aquesta iniciativa solidària.

L'alcalde de Lleida ha destacat que el Mamapop aconsegueix "oferir el triangle virtuós que formen la ciència, l'art i la solidaritat i posar-lo al servei de Lleida i, en especial, de totes les dones". Manel Simón ha fet una crida a la participació i ha explicat que es tracta "d'un projecte de tots on tota la societat hi té cabuda". Simón ha reiterat la importància de la prevenció i la detecció precoç d'aquesta malaltia i ha recordat que "el 50% de les persones afectades per càncer de mama tenen entre 40 i 60 anys d'edat". Finalment, Joan Reñé, ha explicat la voluntat de poder, en un futur, exportar el Mamapop arreu del territori lleidatà.

Les entrades per a l'espectacle solidari Mamapop 2015 ja són a la venda a un preu de 20 euros a l'Auditori Enric Granados, l'escola de música l'Intèrpret, l'escola d'idiomes Inlingua, IRBLleida, AECC, ADIMA, Afrucat i a la Pastisseria Torres de la plaça Sant Joan de Lleida.

La incidència del càncer de mama

Els beneficis íntegres del concert es destinaran a oferir recursos al projecte d'investigació de la variant HER2 del càncer de mama que està portant a terme l'Associació Mamapop amb l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB) de Lleida. La recerca té l'objectiu de millorar la detecció i la classificació d'aquesta variant del càncer de mama, que es detecta en un 20% dels casos. La investigació pretén ajudar a millorar l'esperança de vida d'un gruix important de persones afectades, en la seva majoria dones. A Lleida, el 2013 es van detectar 329 casos, amb especial incidència entre els 50 i els 70 anys.